Ramazan Bayramına bir gün kala Akhisar'da alışveriş telaşı da başladı. 

Alışveriş yapmak için mağazalara akın eden vatandaşlar, çarşı esnafının yanı sıra Akhisar'da yaklaşık 3 ay önce açılan Novada Alışveriş merkezini tercih ediyor.

Çarşı esnafının fiyatları yüksek tuttuğundan şikayetçi olan vatandaşlar AVM'de fiyatların daha uygun olduğunu ve dolayısıyla tercihlerini buradan yana kullandıklarını ifade etti.  

Novada AVM'de hizmet veren mağazalarda vatandaşların yoğun ilgisinden memnun olduklarını ancak bayram nedeni ile beklenilenin üzerinde bir ilgi ile karşılaştıklarını belirtirken, görüşlerini aldığımız bazı Akhisar esnafı da bayram nedeni ile bir yoğunluk olduğunu ancak normal günlerde satışların az olduğunu söyledi. Son iki gün kala biraz hareketlilik olduğunu dile getiren Akhisar esnafı AVM’nin esnafı etkilediğini bu yüzden de küçük esnafın sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

Özellikle Akhisarlıların merkezden alışveriş yapılmasını dile getiren esnaf vatandaşların duyarlı olması gerektiğini her bütçeye göre de fiyatların olduğunu dile getirdiler.

MERKEZDE AVM OLSA NE OLUR?

Akhisar merkezinde bir AVM’nin olması durumda Akhisar halkının nasıl etkileneceğini sorduğumuz esnaf; “Şuan ki durumda bile bu kadar etkileniyorsak merkezde bir AVM’nin yapılması demek direk esnafın ölmesi demek. Umarım bu tür bir hata yapılmaz. Yoksa esnaf diye bir şey yakında kalmayacak” dediler.