Akhisar Demokrasi Platformu öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe binlerce Akhisarlı katıldı.

Akhisar Demokrasi Platformunun düzenlediği ve sosyal medya üzerinden binlere ulaşan organizasyona gençler yoğun ilgi gösterdi. Akhisar Tahir Ün Caddesi başından başlayan yürüyüş, Eski Belediye önünden, 1. Nakliye oradan merkez karakolun önünden Hükümet konağı önünde son buldu. 

Yürüyüşte katılanlar, “ Polise uzanan eller uzansın, Askere uzanan eller uzansın, Şehitler ölmez vatan bölünmez, Ne mutlu Türküm diyene, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Akhisar ovası bozkurt yuvası,… gibi” sloganlar attılar. 

KAN AKMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Yürüyüşün sonunda Demokrasi Platformu adına Günhan Bakırlıoğlu basın açıklaması gerçekleştirerek; “Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde yaşanan ve 16 askerimizin şehit olmasına neden olan ve bu günde Iğdır da yaşanan 14 polisimizin şehit olmasına neden olan terörün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne seren alçakça saldırıları şiddetle kınıyoruz. 

Nereden gelirse gelsin silaha dayalı ve insan hayatına kasteden terör eylemlerine ve bu eylemleri gerçekleştiren terör örgütlerine ve bu terör örgütlerini yönlendiren, besleyen, kandan medet uman tüm siyasal zihniyetleri şiddetle kınıyoruz. Ne kadar manidardır ki tüm halkın üzüntü ve elem ile karşıladığı bir durumda, 400 milletvekili fırsatçılığı yapanların takdirini sizlere bırakıyoruz. 

Terörle mücadele etmek yerine terörün varlığından siyasi rant elde etmek isteyen bir siyasal yağının, hain planlarıyla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Türkiye’nin terörle mücadele edecek bir gücü vardır. Ancak iki seçim süreci içerisindeki deneyimlerimiz bize göstermektedir ki amaç terörle mücadele etmek değil siyasi rant elde etmektir. 

Bu durum bir tarafta etnik hezeyanları tetikleyen bir sonuç doğurmakta ve bir taraftan da seçim sürecini teröre endekslemektedir. Teröre endeksli siyaset daha fazla kan akacağını göstermektedir. Buna izin vermeyeceğiz. Artık tabut taşımak istemiyoruz. Yeter artık başımız değil evlatlarımız sağ olsun. Ne olursa olsun hiçbir şey kardeşlik duygularımızı bozamayacaktır.” Dedi.

Eyleme katılan vatandaşlar sloganlar atarak dağıldılar.