Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili nedeniyle Akhisarlılar, camilere akın etti. 

Hz. Muhammed’in dünyaya teşrif ettiği gün olan Mevlid Kandilinde Akhisar’da gencinden, yaşlısına bütün vatandaşlar camileri doldurdu. 

Akhisar'da Yeni Cami'de düzenlenen Mevlid Kandili özel programına yoğun ilgi gösterilirken, şehir genelinde birçok camide de Kur'an-ı Kerim okunarak, ilahiler söylendi.

Mevlit; Mevlid, doğum zamanı demektir. Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Peygamber efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır

Bu gece, Müslümanlar arasında yüzyıllardır büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Sevgili Peygamberimiz derin bir saygı ile anılmaktadır. Büyük Türk Alimi Süleyman Çelebi tarafından yazılan ve asıl adı "Vesiletün'necat" olan Mevlid kitabı O'nun doğumunu, üstünlüğünü ve mucizelerini en güzel bir şekilde dile getiren değerli bir eserdir.

Peygamberimizin doğum yıldönümlerinde okunan mevlidleri saygı ile dinlemek, O'nun mübarek ruhuna salât ve selâm okumak hiç şüphesiz büyük milletimizin Sevgili Peygamberimize olan engin sevgi ve bağlılığının bir ifadesidir. 

MEVLİD KANDİLİ'NDE NE OLDU?
 
Mevlid Kandili, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S) dünyaya teşrif ettiği gündür. Yılın ilk kandili olan Mevlid Kandili, duaların ve ibadetlerin kabul edildiği mübarek günlerdendir. Bu gecede bol bol dua edilmesi öneriliyor.