Akhisarpress.com - Akhisar'lı İşletme Profesörü Türker Baş, 3 - 4 ekim 2013 tarihinde Cumhur Başkanlığı himayesinde düzenlenecek olan 2. Uluslar Arası İtibar Yönetimi konferansında konuşmacı olarak yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, İtibar Yönetimi Enstitüsü ve Kadir Has Üniversitesi işbirliğiyle 17 – 19 Ekim 2012 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan Konferansın ana temasını “Kurumsal İtibar Yönetimi ve Sosyal Medya” oluşturuyor.

Prof.Dr. Türker Baş Akhisar’da Ziraat Bankası’ndan emeklimerhum Nihat Baş ve Altı Eylül İlkokulu öğretmenlerinden Hatice Baş'ın çocuğu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Akhisar ilçemizde tamamladıktan sonra; askerliği meslek olarak seçti. Türk Silahlı Kuvvetleri tarihindeki en genç doktor, en genç doçent ve ilk sosyal bilimler profesörü olan Türker BAŞ Kara Harp Okulu ve Harp Akademilerinde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Yarbay rütbesiyle emekli olduktan sonra; Galatasaray ve İstanbul Şehir Üniversitelerinde ders vermekte, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesinde öğretim üyeliği ve kürsü başkanlığı yapmaktadır. Sosyal Medya ve İnsan Kaynakları Yönetimi üzerine uzmanlaşan Prof. Dr. Türker Baş’ın İşveren Markası, Kobiler İçin Gerilla Stratejileri, ISO 9000: 2000 Kalite Yönetim Sistemi, Anket ve Nitel Araştırma Yöntemleri olmak üzere toplam 5 adet yayınlanmış kitabı bulunmaktadır.

İlçemizde avukatlık yapan Avukat Taner Baş'ın da ağabeyi olan Akhisarlı İşletme Profesörü Türker Baş; yaptığı çalışmalar ile ulusal medyada son zamanlarda sesini çokça duyurur oldu.

Haber Türk İnsan Kaynakları eki; Prof.Dr. Türker Baş'ın "Duygusal Zeka İnsanı Lider Yapıyor" adlı araştırmasını kapak yaparken, çalışmaya toplam iki sayfa yer ayırdı.

Profesör Türker Baş'ın Şehir Üniversitesinde düzenlenen İdeal İşyerleri Çalıştayı’ndaki konuşması Hürriyet gazetesinde kendine yer bulurken; Zaman gazetesi de "İdeal İşyerinin Sırrı Çözüldü" şeklinde konuya tam sayfa yer verdi.

Prof.Dr.Türker BAŞ ayıca T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 18 Eylül 2013 tarihinde düzenleyeceği Yeşil Şehirler Zirvesi ve 3-4 Ekim 2013 tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenecek olan 2. Uluslararası İtibar Yönetimi Konferansında konuşmacı olarak yer alacak.

Tam bir Akhisarspor fanatiği olan Prof.Dr. Türker Baş, "Akhisar'ın ve özellikle de Akhisar Belediyespor'un başarıları ile gurur duyduğunu, takımımızın İstanbul'da oynadığı tüm maçlara gitmeye çalıştığını belirtti. Prof.Dr. Türker Baş "İzmir gibi bir mega kentin takımı süper ligde yer alamazken, Akhisarspor'un yakaladığı bu başarının sırrının akademik olarak araştırılmaya değer olduğunu ve ilerleyen zamanda kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel ile bu başarının sırrı üzerine bir çalışma yapmak istediğini ve kulüp başkanımız Hüseyin Eryüksel'i süper ligin en başarılı başkanı olarak addettiğini sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Türker Baş ilçemizle yoğun ilişki içerisinde olup; insan kaynakları yönetimi ve sosyal medya konusunda kendisini geliştirmek isteyen Akhisarlı hemşerilerinin kendisine http://www.facebook.com/drturkerbas adresi üzerinden ulaştıkları taktirde; elinden gelen en üst düzey yardımda bulunacağını da sözlerine ekledi.