Güral yaptığı açıklamada; “Öncelikle; 15 temmuz 2016 gecesi yaşanan, vatanımıza darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet; kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı dilerim. Allah sevenlerine ve silah arkadaşlarına sabır ihsan eylesin. Bu olay karşısında Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşı olarak ‘milli irade’ ye sahip çıkıp; sokaklarımızı boş bırakmayarak Türk milletinin yüceliğini bir kez daha kanıtlamış olduk. Bizlerde esnafımızı temsilen milli iradenin arkasında olduğumuzu belirtiyor, bu girişime destek verenleri kınıyorum.
 
Bu darbe girişimi ile egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu; demokrasinin bu ülkenin temel taşı olduğu; bu düzeni hiç bir iç ve dış kuvvetin asla yıkamayacağını bir kez daha kanıtlamış oldu. Ahilik gelenek ve kültüründen gelen, her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan Akhisar manavlar ve pazarcılar esnaf odası kararlılıkla bu mücadele de demokrasi zaferinin  yanında yer almıştır.
 
Ülkesine devletine ve milletine sahip çıkan vatandaşlarımızın sokaklara ve meydanlara korkusuzca çıkarak demokrasi nöbeti tutmaları ve demokrasiye sahip çıkmaları bugün olduğu gibi; geleceğimize de en büyük teminattır. Son olarak; ülkemiz adına yaşanan bu talihsiz olayın bir kez daha tekrarlanmamasını umut ediyor;  Allah milletimizin yardımcısı olsun diyorum” dedi.
(BG-ED-MÜN.ÖZ)