İzmir Kültürpark'ta 'Pasta Şehri İzmir' sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Pastart Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali'nin son gününde hazırlanan 2 bin 842 metre uzunluğundaki festival pastası ile dünya rekoru kırıldı.

Dünya rekoru ile ilgili açıklama yapan Akhisarlı Burcu Tokgöz; “Kolay olmadı tabi ki sadece biz 15 metre kek hazırladık. 200 yumurta 15 kg krema, 10 kg şanti, kullandık. Günlerce uğraştık, Pastabelle olarak usta şeflerle aynı klasmanda olmak inanılmaz gurur verici oldu. Neyse ki ekip sağlamdı bir çırpıda başardık. En önemlisi de emeğimizin karşılığını almış olmamız oldu. Bu anlamlı günde ekip olarak güzel bir imza atmış olduk.” Dedi. 

İKİ ALTIN MADALYA KAZANDI 

Rekor denemesinin yanında düzenlenen yarışmalara da katılan Burcu Tokgöz, sıcak tatlı ustalar kategorisi ve şeker hamuru artistik çalışma kategorisinde yarışarak her iki kategoride de birinci olarak altın madalya kazandı. 

AKHİSAR’DA BİR İLK, BUTİK PASTA ATÖLYESİ

Akhisar’ın ilk butik pasta atölyesine sahip olan Burcu Tökgöz, 6 yıldır profesyonel olarak pastacılık işiyle uğraşıyor. Hürriyet mahallesi 411 sokak Ezirganlı mescidi ara sokağındaki Pastabelle atölyesinde tüm özel günler için sipariş üzerine kişiye özel tasarım pastalar yapılıyor. Aynı zamanda günlük eğitim atölyeleri ile pasta yapmak isteyen bayanlara eğitimler veriliyor.

İnstagram: pastabelle_cakeartacademy

Telefon: 0544 592 2787