Akhisar Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen Motosiklet Güvenli ve İleri Sürüş Çalışmaları Most Akademi tarafından Akhisar’ın tek motosiklet kulübü Akhisar Rides’inde katılımı ile Akhisarlı motosikletseverlerle ücretsiz verildi.

Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen Most-Teori Sunumu ardından 19-20 Ocak 2019 ve dünkü 3. son eğitim Moto Drag pistinde Most-Hakimiyet kapalı alan sürüş çalışması gerçekleşti. Trafiğe kapalı alanlarda gerçekleştirilen, ADAC sistemi temel alınarak motosiklet hakimiyeti ve acil durum manevralarının işlendiği çalışmalar yer aldı. Yaklaşık 8 saat çalışma süresine sahip ve ücretsiz olarak yapılan Most-Hakimiyet çalışmasında; Motosiklet kontrolleri, Yavaş sürüş teknikleri, acil manevra ve fren teknikleri, yönlendirme ve viraj alma gibi konular işlendi.

Yapılan pratik çalışmaya daha öncede teori eğitimine katılan motosiklet sürücüleri katıldı. Sürücüler yanında motosiklet ehliyeti, kullanılabilir durumda motosiklet, geçerli araç sigortasının yanı sıra; tam korumalı motosiklet kıyafeti, kask (kapalı ya da çeneden açılır), motosiklet botu ile hazır bulundular. Çalışma sonunda sürücülere, Most Akademi Katılım sertifikaları verildi.