Akhisarpress.com/ÖZEL - Genç yaşta Motokros ile tanışan 17 yaşındaki Akhisarlı Yağızhan Çatalcalı, aldığı profesyonel eğitimler sonrası 1 yıldır bu spor ile yakından ilgileniyor.

Motokros sporunun çok zevkli bir extreme sporu olduğunu ifade eden Yağızhan Çatalcalı; “Beni Motokros ile babam Yılmaz Çatalcalı ve Rider Moto sahibi Kamal Kantar abim tanıştırdı. Yaklaşık 1 senedir bu sporla yakından ilgileniyorum. Diğer motor sporlarından farklı olduğu gibi çokta yorucu olan bu spor. Alanında uzman Barış Tok ve Burak Özel’den aldığım dersler sayesinde kendimi geliştirme imkanım oldu. Her spor olduğu gibi özellikle Motokros’ta sabır gerektiriyor. Akhisar’da yanı başımızda motokros pisti var. Bu yüzden çok şanslıyız, insanlar motokros yapmak için saatlerce yol kat ediyor.”

İlk yarışını babasının Hızır Otomotiv Modenas Türkiye Distribütorlüğü sponsorluğunda yaptığını belirten Yağızhan Çatalcalı; “İlk yarışım benim için çok zor geçti. Çünkü Hayrabolu’da düzenlenen yarışta MX3 grubunda yarıştım. Bütün yarışçılar pistte 2-3 gün antrenman yapıp yarışa katılmıştı. Benim yarıştan bir gün önce motorum arıza yaptı. Hayrabolu’dan apar topar Tekirdağ’a servise götürdük, 7-8 saat süre sonra yeni motor yapıldı. Gece motoru hazırlayıp, ertesi gün yarışa yetiştirdik. Pistte antrenman yapamama rağmen yine de iyi gidiyordum, fakat alışık olmadığım için düştüm. Onca şanssızlığa rağmen 18 yarışçı arasından yine de iyi bir başarı elde ettim.

Yarış Akhisar’dan Alındı Protesto Ettik

“2 aydır Akhisar’da düzenlenecek olan 6. Ayak Yarışı için hazırlanıyordum. Çok düşük saniyeler yaptım. Federasyondaki aksilikler yüzünden Akhisar pistine uygun değil kararı çıkınca 9-10 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Motokros 6. Ayak Şampiyonası Gemlik’te yapıldı. Ben dahil birçok arkadaşım yarışı protesto etmek amaçlı katılmayıp, Akhisar pistinde motorlarımıza bindik. Eğer Akhisar’da yapılacak olan yarış iptal edilmeseydi iyi bir başarı elde edeceğime inanıyordum. Ayrıca motokros ile ilgilenenler için kıyafetleri ve gerekli ekipmanları Ankara Rieder Moto ile görüşebilirler.”