Akhisar Belediyesi 2016 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısı Akhisar Belediyesi Meclis salonunda saat 17.00 de yapıldı.

Gerçekleşen toplantıda

CHP grubundan meclise sunulan önergede Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi talebiyle kadınlara sığınma evi yapılması konusunda Belediye Meclisinde talep kabul edildi.

Meclis toplantısında çıkan sonucu değerlendiren Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Pınar Güney Konuşmasında; "Akhisar Yöresel Ürünler Festivali boyunca Beni Öldüresiye Sevme sloganı ile açtığımız standa bütün siyasi partileri sivil toplum örgütlerini kamu kurumlarını oda ve sendikaları davet ederek şehrimizde kadın konuk evine ihtiyaç olduğunu belirttik. Sosyal ve ekonomik nedenlerle mağdur olan kadınlarımızın hiç değilse sığınacak güvenli bir çatı bulması onların can güvenlikleri açısından hayati önem taşımaktadır diyerek Sosyal sorumluluğumuz olan dezavantajlı bu kadınlarımız için gerekli bütün makamlara tavsiye kararımızı ilettik.

Bunun son aşaması olarak Akhisar Belediye Meclisine aile mahkemesinden sosyal hizmetler ve ilçe emniyet müdürlüğünden aldığımız tedbir kararlarını istatistik olarak sunduk. Şubat ayı meclisinde gündeme alınıp gerekli komisyonlara gönderilmesi kararı bizleri Mutlu etmiştir, gereğinin yapılması için Artık karar mercii yetkili kurumlardır. Bizlere destek olan siyasi partiler Meclis üyeleri ve sivil toplum örgütlerine Akhisar Kadını adına teşekkür ediyoruz" dedi.