Akhisarpress.com - Çamlık aile gazinosunda yapılan ve Akhisar’da muhtar adayı olan kadınların ve kadın azaların katıldığı toplantıda adaylara 8 Mart Kadın Dayanışma gurubunun kadınların sorunlarını içeren çalışmayı içeren dosyası verildi.

Kadınların sosyal hayatın her dalında olduğu gibi siyasi hayatta da yerini alması gerektiğini belirten 8 mart kadın dayanışma gurubu sözcüsü Yasemin Çelik; “Bizler aylar süren yaptığımız bu çalışmalarla kadının bizim hayatımızdaki yeri, hayalleri, istekleri, sorunları sorularına cevap veren çok kapsamlı ve gerçekçi bir dosya hazırladık. Hazırladığımız bu dosyayı da muhtar adayı kadın kardeşlerimize verdik. Bu seçim döneminde görüyoruz ki muhtar adaylarındaki kadın aday sayısında belirgin bir artış var. Bu siyasi tecrübeyi edindikten sonra kadın adayların başarısı ileriki yıllarda belediye meclis üyeliğinde ve belediye başkan adaylığında sayıları da olumlu etkileyecektir.”dedi.

Muhtar adayları için hazırlanan dosya içeriği hakkında bilgi veren Yasemin Çelik metni okuyarak tüm adaylara dosyaları sundu. Çelik kadın adaylara yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Sizlere çalışmalarınızda katkısı olması amacıyla;

3000 e yakın bayanla yapmış olduğumuz anket sonuçlarını,
Mahalli idareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkındaki 2972 sayılı kanun metnini
5393 sayılı belediyeler kanununun Kent Konseyleri ile ilgili 76.madde metni, Kent Konseyi Yönetmeliği ve Muhtarların temsili ile ilgili maddeleri,teslim ediyoruz..

8 Mart Kadın Dayanışma Grubu olarak sizlerin ve azalarınızın mahallelerde yapacağı seçim çalışmalarında başarılar diliyoruz..

İmza metnimiz ve talep maddelerimiz aşağıdaki gibidir:

1.Çalışan kadınlara mobbing uygulanmasına son verilmesi ve güvenceli çalışma ortamının sağlanması için;

2. Tüm kadınlarımıza çalışma hayatında yer verilmesinin sağlanması için;

3. Ev kadınlarımızı sosyal güvenceye kavuşturabilmek için

4.Engelli kadınlarımıza engelsiz bir kent yaratabilmek için

5. Mağdur durumda olan (Şiddete uğrayan,sokakta yaşayan,terk edilmiş vb.) kadınlarımızın normal hayata kazandırılabilmesi için gerekli fiziki, psikolojik, ekonomik destek alanlarının yaratılması için;

6. Kadınların eğitiminde fırsat eşitsizliğini giderebilmek için;

7. Kırsal kesimde yaşayan kadınlarımızın tüm olanaklardan faydalanabilmesi için;

Tüm kadınlarımızın sosyal hayat içinde var olması, siyasi ve idari karar mekanizmalarında daha fazla aktif olarak yer almasını talep ediyoruz. Ayrıca kadınlarımızın Azalık, Muhtarlık gibi pozisyonlara aday olmalarını Belediye Meclis Üyeliği, İl genel Meclis Üyeliği, Belediye Başkanlığı vb. pozisyonlara kadın adaylar göstermeyen partileri desteklemeyeceğimizi belirtiyor ve kadın adaylar göstermeye davet ediyoruz.