Akhisar Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nefise Şükran Füzün ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından düzenlenen programda Akhisar’da 2 ay boyunca diş taraması yapmış olan “Diş Tarama Aracı” kapanışı 21 Ekim Çarşamba günü yapıldı.

Akhisar’da Kadın Girişimciler kurulunun girişimleriyle Manisa Toplum Sağlığı Merkezi tarafından görevlendirilen diş tarama aracının kapanışı İlçe Sağlık Müdürü Selin Köksal ve Akhisar Kadın Girişimciler Kurulu ve Okul Müdürü Fırat Annak ile birlikte 75.Yıl Aysun Karalar İlkokulunda yapıldı. 

Diş sağlığı konusunda diş hekimi tarafından muayene sonrası bilgilendirme de yapılarak öğrencilere yönlendirmelerde de bulundu. 
Akhisar Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nefise ŞükranFüzün;
 “ 22 Mayıs - 21 Ekim 2015 tarihleri arasında toplam 38 mahallemizde ve kendi sorumluluk alanımız olmamasına rağmen gönüllülük anlayışı ile Gölmarmara ilçesinde ve Kayacık mahallesinde yaptığımız taramalarda toplam 2056 kişiye ulaştık. Proje kapanışını  Karabörklü ve Dingiller Mahalle Muhtarlarımızın isteği üzerine  Akhisar Merkezdeki Tek Taşımalı okul olan 75. Yıl Aysun Kayalar I.Ö.Okulunda ger çekleştiyoruz bu organizasyonda  desteğini esirgemeyen  Tüm mahalle muhtarlarımıza,Fedakarca çalışan Diş Hekimimiz Ahmet Çömen ve personeline , Toplum Sağlığı Müdürümüz Mustafa Bey’e ve en büyük destekçimiz olan İlçe Sağlık Müdürü Selin Köksal Hanım’a ve değerli  il Müdür yardımcımız Muammer  Tekeci Bey’le, İl Müdürümüz Ziya Tay’a teşekkürlerimiz sunarım. Toplumun her kesiminden herkese ve her an hizmet için varız. Bu Projede Amacımız Sağlığın Kapısı Ağzımıza ve Dişlerimize daha iyi ve doğru bakmayı öğretmek ve bu konuda farkındalık yaratmaktı Proje genelinde yaptığımız bütün çalışmayı  destekleyen  bizleri bu iş olur diye yüreklendiren Akhisar Ticaret odası ve Akhisar Ticaret Borsası Başkanlarına,yönetimlerine her iki odanın genel sekreterlerine ve TOBB  Akhisar Kadın Girişimciler Kurulundaki Çalışma Arkadaşlarıma  teşekkürlerimi sunar toplumumuza Akhisarımıza ve Akhisarlımıza yararlı nice faaliyette buluşmayı ümit ederim "dedi 

Beslenme alışkanlıkları ile diş problemlerinin ortaya çıktığını belirten diş hekimi Ahmet Çömen  özellikle yemek seçen çocukların daha erken yaşlarda diş çürümeleri ile karşı karşıya kaldıklarını söylediler. Çocuklara ve ailelerine beslenme konusunda tavsiyelerde bulunan diş hekimleri diş çürümelerinin önüne geçmek ve daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için diş sağlığının önemini anlattılar. Çocukları diş fırçalamaya özendirmek için diş macunu ve fırça da hediye ettiler.
Bugüne kadar 38 mahallede ,Kayacık ve Gölmarmarada diş  taraması yapıldı. Toplamda, 650 çocuğa diş fırçası ve macunu dağıtıldı. 
5 süt diş çekimi - Ulaşımı zor bölgede
881 kişi - Akhisar Mahalleleri  Diş Taraması
250 kişi - Gölmarmara - Yaz Kuran Kursu
150 kişi - Hanpaşa - Florjel Uygulaması 
770 kişi -Mevsimlik işçilerİn diş Taraması