Aslen Akhisarlı olan , babasının işi  nedeniyle İzmir’de eğitimini sürdüren, Gülcan Sena Kayış’ın(9), 7 ve 9 yaş guruplarında  İzmir  1. Liği ile birlikte  1 Avrupa, 3 Türkiye, 2 İzmir  2. Liği  bulunuyor. Gülcan’ın hedefi  Avrupa ve Dünya  şampiyonalarında  yarışmak ve birincilikler elde etmek.

Dedesi Fedai Kara’nın  4 torunundan 2. Si olan  Gülcan Sena Kayış, her  tatilde kupalarını  ve madalyalarını alıp Akhisar’a geldiğini söylerken, “ Akhisar’ı  çok seviyorum. Babamın  işi  nedeniyle İzmir’de  oturuyoruz. Özel Karşıyaka Yamanlar Kolejinde 3 sınıfında okuyorum. Ana okulundayken satranca başladım.  5 yaşından beri satranç hocam olan  Hüseyin Açıkgöz  ile ve okuldaki  satranca meraklı arkadaşlarla her gün 2 saat satranç oynuyoruz. Bu arada  Karşıyakaspor kulübünün lisanslı sporcusuyum.Karşıyaka Mira Satranç Kulübüne de devam ediyorum. Başta hocam olmak üzere, bana  satrancı sevdiren, anne ve babam ile tüm emeği geçenlere  sonsuz teşekkür ediyorum. Ocak ayında Antalya’da yapılan yaş gurupları Türkiye Şampiyonasında da Türkiye 2. Oldum.” dedi.

Derslerinde de çok başarılı olan, sınıflarını iftiharla geçen  Gülcan Sena Kayış,  yaptığı ulusal ve uluslar arası  turnuvalarda  2. Liklerin yanında  7 ve 9 yaş guruplarında İzmir birinciliği elde  etmesine rağmen, hedefinin Ulusal ve Uluslar arası yarışmalarda 1. lik elde etmek istediğini söylerken, okuyup çocuk doktoru olmak istiyor.