Akhisar’da 6 yıl önce üniversite sınavına hazırlanırken strese kapılan 24 yaşındaki Ezgi Şahin rahatsızlığı sebebiyle 6 yıldır yalnız dışarıya adım atamıyor.  

Şimdiye kadar birçok hastaneye gittiğini ve hastalığına çare bulunamadığını ifade eden Şahin; “18 yaşımdayken lise son sınıfta üniversite sınavına hazırlanıyordum. O zamanlar çok hırsa kapıldım. Sabahlara kadar ders çalışıyordum. Sonra ataklar başladı. Ataklar başladıktan sonra okula gidip gelmekte zorlanmaya başladım. Hatta arkadaşlarım giderken yardım ediyordu. Ailemin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı gidermek için çok çalışıp iyi bir bölüme gitmek istiyordum. Matematik bölümünü kazandım, ama o sıralar heyecan ve stres yaptığım için kendimi iyi hissetmiyordum. Hastaneye gittik birçok doktora gittik hepsi de farklı farklı rahatsızlıklarım olduğunu söylediler. Çok fazla ilaçlar kullandım. Onların da yan etkileriyle bacaklarım tutmaz hale geldi. Tek başıma dışarı bile çıkamaz hale geldim.”diye konuştu.

Matematik bölümünü kazanmıştı

Üniversite sınavında matematik bölümünü kazandığını ancak rahatsızlığı sebebiyle gidemediğini belirten Şahin; “Ayaklarımda ve ellerimde kasılmalar meydana geldi. Annem ve baban devamlı beni Üniversite hastanelerine götürdü. Hepsi farklı bir şey söyledi. Onların farklı bir şey söylemesiyle her ilacın birçok yan etkisi oldu. Kazandığım üniversiteye gidememek beni çok üzüyor” dedi.

6 yıldır yalnız dışarı çıkamıyor

Hastalığa yakalandıktan sonra yalnız başına dışarı çıkamadığını söyleyen Şahin; “Çalışamıyorsun. 24 yaşındasın ve babandan hala harçlık alıyorsun. Harçlık alsan dahi dışarı çıkıp istediğin gibi harcayamıyorsun. Bunlar insana çok zor geliyor. 24 yaşında olup da bu hayatı istediğin gibi yaşayamamak çok kötü. Ben çalışmayı çok seven bir insanım. Aileme destek değil de köstek oluyormuşum gibi hissediyorum. Ben artık çantamı koluma takıp tek başıma yürümek istiyorum.”dedi.