Akhisar maça Erdem-Cizauskas-Can-Hazer-Seawriht beşi ile başlarken Petkim maça Rembert-Recep-Şahin-Hakan-Gates beşi ile başladı.

Akhisar Cizauskas'ın bulduğu turnike ile maça hızlı girdi ve Petkim'i savunmada hırpalayarak top kayıplarına zorladı. Top kayıplarının tetiklediği hücumları iyi değerlendiren Akhisar ilk beş dakikalık bölümde skoru 11-0'a getirdi. Petkim önce Gates ile sol tarafta alçak posta, ardından da sağ tarafta Hakan Yapar'ın alçak post oyunları ile boyalı bölgede etkili olmak istese de başarılı olamadı. 11-0'lık serinin ardından Petkim 2-3 alan savunmasına dönerek Akhisar'ın set temposundaki hızını kesmeyi başardı. Hücumda da Rembert ve Recep ikilisinin ağırlığıı ortaya koymasıyla Petkim maça ortak oldu. Akhisar ilk çeyreği 17-13 önde kapattı.

İkinci çeyrekte Akhisar Petkim'in alan savunmasına adapte olmayı başardı. Akhisar alan savunmasının zaafiyetlerinden iyi yararlanarak Kahiem Seawright'ın aldığı hücum ribaundları ile ikincil şans sayılarını yakaladı. Merthan Mutlu'nun da Kahiem Seawright'a eşlik etmesiyle Akhisar oyundaki üstünlüğü tekrar ele geçirdi. Petkim buna karşılık olarak hücumda Rembert'in pick and roll'de hem savunmacısını hem de rakip uzunu eksiltmesi ile daha rahat bir görüntü çizdi ve Gates-Hakan Yapar ikilisini bu çeyrekte boyalı bölgede daha etkili kullandı. Akhisar çeyreğin son dört dakikasında 3-2 alan savunmasına döndü ve Petkim'i şaşırtmayı başardı. Hücumda da çizgiye gitmeyi başaran Akhisar çeyrek sonunda Ömer Sancaklı'nın bulduğu üçlük ile devreye 44-33 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe etkili başlayan taraf Petkim oldu. Rembert'in çeyrek başında bulduğu 5 sayı ve devamında gelen 9-1'lik seri ile Petkim farkı kapatmayı başardı. Akhisar Erdem-Cizauskas-Hazer üçlüsünden istediği verimi alamayınca Özhan Çıvgn Sercan-Merthan-Ömer üçlüsünü sahaya sürerek hücumda daha etkili oldu. Petkim çeyreğin ilk beş dakikası sonunda Yiğitcan Turna'nın üçlüğü ile maçta ilk kez öne geçmeyi başardı. Savunmada da sertlik dozajını artıran Petkim Akhisar'ın kısalarına çok iyi baskı yaparak Akhisar'ın hücum akışkanlığını bozmayı başardı. Akhisar Can Özcan ile ayakta kalmayı başardı. Son çeyreğe 64-64'lük beraberlik ile girildi.

Akhisar son çeyreğe Sercan Topçu'nun basketi ile başladı ve tekrar skorda üstünlüğü yakaladı. Petkim'de Hakan Yapar ve Yiğitcan Turna ikilisinin oyuna ağırlığını koyması ile Petkim bitime dört dakika kala 5 sayılık bir fark yakaladı. Akhisar Kahiem Seawright ve Hazer Avcı ile bitime 35 saniye kala farkı 1 sayıya kadar indirdi. Arkasından gerçekleşen Petkim hücumunda Yancy Gates süre dolarken bulduğu basket ile Petkim'i 79-76 öne geçirdi ve Petkim maçı 81-77 kazanmayı başararak çok önemli bir galibiyet aldı.

Akhisar'da Merthan Mutlu 15, Can zcan 14, Kahiem Seawright 12, PETKİM'de Patrick Rembert 21, Yancy Gates 16, Hakan yapar 13 sayıyla oynadı.