Etkinlik kapsamında Kapaklı Zeliha Keskinoğlu Rehabilitasyon Merkezi, Özel Akhisar Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezi, Sevgi Eli Rehabilitasyon Merkezi ve Akhisar Belediyesi engelsiz halk oyunları ekiplerinin gösterileri yer aldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşam ve çevre ile bütünleşmelerini sağlayıcı düzenlemeler gerçekleştirmek sosyal belediyecilik anlayışımızın temellerinden birini oluşturmaktadır. 

Engelsiz Kent Akhisar hedefiyle çıktığımız bu yolda, gurur ve mutluluk duyarak yaptığımız hizmetlerimizden birisi Akhisar Belediyesi Engelsiz Sosyal Tesisleri’nde açtığımız Kafemiz’dir. İşletmecilerinin de çalışanlarının da engelli bireylerimizden oluştuğu bu tesisimizde Engelli bireylerimiz hem iş sahibi olarak ekonomik gelir elde ediyor hem de sosyal yaşamlarında daha aktif olabiliyor. Şehrimizde engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta etkin bir birey olarak yer alabilmesi, eğitimden sanata, spordan sosyal yaşama kadar birçok alanda var olabilmeleri için mücadele ediyoruz. Saygı, sevgi ve karşılıklı hoşgörüyü eksik etmediğimiz bir dünya dileğiyle tüm vatandaşlarımıza, aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Unutmayın en büyük engel sevgisizliktir, bir gün değil her gün sizinleyiz! 

Bu kapsamda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, belediyemiz tarafından yapılan bu etkinliğe katılan, engelleri ortadan kaldıran herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Arından sahne alan Kapaklı Zeliha Keskinoğlu Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin işaret dili korosu, ritim şov gösterisi ve sanat müziği gösterisi yer aldı. Özel Akhisar Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ise yine büyük beğeni topladı. Sevgi Eli Rehabilitasyon Merkezi koro gösterisi ardından sahneye çıkan Akhisar Belediyesi engelsiz halk oyunları ekibi gösterisi performansı ile yine büyük beğeni topladı. Programın sonunda sahne alan sihirbaz gösterisi ise ilgiyle izlendi.

Palyaço gösterilerinin yanı sıra ve engelli çocuklara pamuk şeker dağıtan Akhisar Belediyesi personeli, çocuklarla oynadıkları oyunlarla keyifli bir gün geçirdiler.