Akhisar'da geçtiğimiz 2015 yılında öldürüldükten sonra zeytinlikte yakılan Emine Girginer cinayetinin sanıklarının yargılanmasına Akhisar Ağır ceza mahkemesinde başlandı.

Davanın ikinci duruşmasına sanıklar Saadet Kocabay ve Selda Kocabay Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile işaret dili bilirkişisinin tercümanlığında katıldı. 

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile davaya katılmayı ret eden sanıklar, duruşma salonunda bilirkişi ile yüz yüze olmak istediklerini ifade ettiler. 
Mahkeme heyeti duruşmayı, sanık vekillerinin savunma süresi ile sanıkların duruşma salonuna getirilmesi talebi, ve müşteki vekilinin savcılık mütalaasına itiraz süresi istemesi üzerine 10 mayıs 2016 tarihine erteledi.

Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan müşteki vekili Avukat Serpil Üner savcılık mütalaasına itiraz edeceklerini söyledi.

İşlenen cinayetin normal olmadığını savunan Avukat Üner, "Geçen celsede sanıkların ifadeleri alınmıştı. Savcılık makamı da esas hakkında mütalaasını vermişti. Ancak bu mütalaada maktulün kendini beden ve ruh sağlığı açısından savunamayacak durumda olduğunun rapor edilmesine rağmen bu özellik göz ardı edilmiştir. Sıradan bir cinayet gibi değerlendirdi. Biz buna mütalaaya kesinlikle katılmıyoruz. Bunun için gerekli itirazlarımızı mahkemeye sunacağız. Bu cinayet canavarsa bir his ile işlendiği için toplumun tamamını ilgilendirmektedir. Maddi gerçek ne ise onun ortaya çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Davaya müşteki olarak katılan öldürülen Emine Girginer'in annesi Leyla Girginer'de sanıkların ömür boyu hapis ile cezalandırılmasını istedi. 
Girginer, "Cumhurbaşkanımızdan ve başbakanımıza yalvarıyorum. Böyle kişiler en ağır ceza ile cezalandırılsın, idam istemiyorum ama ömür boyu hapis yatsınlar. Devletin ekmeği ile beslenmesinler. En ağır işlerde çalıştırılsınlar." dedi.