Akhisarpress.com 

ÖZEL HABER

 

Büyük Zaferin 90. yıl kutlamaları kapsamında Akhisar’da Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler Milli Egemenlik Meydanından askeri tören geçişi ile sona erdi.


30 Ağustos zafer bayramı kutlamaları Yeni Belediye Atatürk anıtına Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Hava Kontrol İhbar Albay Bülent Keleş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra Kaymakam Kamil Köten makamında kutlamaları kabul etti.

Milli Egemenlik meydanında bando eşliğinde gazilerin ve askerlerin tören geçişi yapıldı.


Polisin aldığı sıkı güvenlik önlemleri arasında kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı`na ilgisizlik dikkat çekti. Geçmiş yıllarda alanı dolduran vatandaşların ellerindeki bayraklarla yaptıkları sevgi gösterilerinden yoksun kutlanan bayramda, protokol ve resmi daire çalışanları haricinde katılımın çok az olması dikkat çekti.


Kutlamaların son bölümünde askeri birliklerin tören geçişinin ardından, törenin ardından bazı vatandaşlar polislere serzenişte bulunarak, bayrama olan ilgisizlikten yakındılar. Bir vatandaş polise şu sözlerle seslendi," Eskiden askeri araçlar geçiyordu, gittikçe bayramlar bayramlıktan çıktı. Bayrak bile dağıtmadılar. Bakın şu kalabalığa eskiden böyle miydi? "dedi.