Akhisar’da düzenlenen 28. Ahilik haftası programında yılın ahisi seçildi. Akhisar Belediyesi’nin ve Akhisar Esnaf Odalarının katkılarıyla düzenlenen 28. Ahilik haftası etkinliklerinde yılın ahisi 50 yıldır berberlik mesleğini icra eden 70 yaşındaki Hanefi Zorlutuna seçildi. Yılın Ahisine Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ve Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı tarafından peştamal takılarak Şed kuşatıldı. 

Ahilik kültürünün önemini belirten Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, bu kültürün yüz yıllar boyu korunarak günümüze kadar geldiğini ve günümüzden de yeni nesillere aktarılması gerektiğini söyledi. 

Kaymakam Peker konuşmasında şunları kaydetti. “Ahilik kültürü ve felsefesi olarak yaşamın ortak faydası olan insanlar arasında idari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlüğün, güvenilirliğin, iş ve meslek hayatına saygının, hak ve hukuka riayet etmenin, şefkatli cömert güler yüzlü olma ilkelerini esas alan ve bu insanı değerlerin toplum tarafından bir yaşam tarzı olarak benimsenmiştir. 

Ahilik kelime anlamı itibari ile kardeş anlamına gelmektedir. Bunu sadece sloganik bir söz olarak düşünmememiz gerekiyor. Milli ve geleneksel değerlerimizin yanı sıra manevi değerlerimizin de harmanlanmak suretiyle oluşan ahilik, tamamen bize özgü bir yapıdır. Özellikle devletin düzenleyici etkisinin, yapılanmasının çok zayıf olduğu ahiliğin ortaya çıkmış olduğu 13. Yüzyıldan bu yana yaşananları  gözümüzün önüne getirirsek, ahilik üretiminin, ticari hayatın düzenlenmesinde, ekonomik ilişkilerin düzenlenmesinde, sosyal hayatın düzenlenmesindeki etkilerini görmüş oluruz.  Bu yönüyle ahilik bütün güzel meziyetlerin buluştuğu, asırlar boyunca toplumuzun sosyal ekonomik değerlerini oluşturan, toplumsal birliğimiz açısından da sahiplenmemiz gereken özel değerlimizdir. Bu değerlimizi, medeniyetimizin baş tacı yapmak, her zaman sahip çıkmak ve bunları yitik değerler haline getirmememiz gerekmektedir. İçinde bulunduğumuz haftanın da bu değerlerimizi yaşamak, anlatmak, gelecek nesillere öğretme noktasında çok önemli faydalar icra edildiği aşikardır. Özellikle bize ait bir değer olan bu toprakların ve bu topraklarda yaşayan insanlar ve gelecek nesiller için Ahilik kültürünü, kardeşlik kültürünü yaşatalım.” Dedi. 

Programda Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri de temsili şed kuşanma töreni gerçekleştirdi. Törene ise Esnaf ve Sanatkar Oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.