Okmeydanı’ndaki olaylar devam ederken, bir yakınının cenazesine katılmak için geldiği cemevinin avlusunda başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt son yolculuğuna uğurlandı. Akhisar’da da cemevinin öncülüğünde Öğretmen Evi önünde toplanan bir grup vatandaş cemevi önüne kadar sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. Cemevi önüne gelindiğinde Akhisar Cemevi başkanı Hakkı Çamkıran basın açıklamasını okudu.  
Akhisar Cem Evi Başkanı Hakkı Çamkıran; “Tüm kayıplar hepimizin ister sünni, ister alevi, ister Türk, kürt ermeni, laz, çerkez, dini, dili, mezhebi inancı ne olursan olsun ayrımcılık yapmadan tüm kayıplar hepimizin. Soma’dan Okmeydanı’na, Diyarbakır’dan Edirne’ye, İzmir’den Antakya’ya dek artık bu acılar dinsin. Ülkemizde özgürlük Türküleri şiirleri söylensin çocuklarımız ölmesin kadınlarımız şiddete uğramasın, öldürülmesin. Yeter artık bunca yıldır akılan kan. 

“Bir Alevi Cem Evi Bahçesinde Vuruldu”

Bırakın insanlar demokratik anayasal haklarını kullansınlar. Polis bu denli acımasız olmasa bunların hiçbiri olmaz. Polis Uğur Kurt’u Alevi bir yurttaşın yakınının cenazesine katıldığı sırada katletmiştir. Türkiye’de gün olmuyor ki alevilere yönelik nefret suçu işlenmesin. Ne acıdır ki Türkiye’de ilk kez bir kişi Cem Evinin bahçesinde vuruldu. Bir kişi camide vurulsaydı Türkiye’de alevilerin hali ne olurdu.  Bu yaşananlara rağmen aleviler sağ duyularını koruyor. Ama artık biz alevilerin tek tek vurulmasına müsaade etmeyeceğiz. 

Devlet terörüne karşı sesimizi yükselteceğiz. Hükümetin ve başbakanın ateşi körükleyen sözlerine hep beraber tepkimizi göstereceğiz. Biz hükümetin baskıcı ve nefret söylemine asla boyun eğmeyeceğiz. Barış içinde yaşamak için her koşulu zorlayacağız. Başbakan ve hükümet elinden gelen kötülükleri polisi ve iktidarı aracılığıyla aleviler üzerine kullanıyor. 

“Herkes Aklını Başına Toplasın”


Türkiye tehlikeli gerginliğe ve faşizme gidiyor. Faşist yönetimlerde olağanüstü uygulamalar yaşanır. Ama faşist yönetimlere karşı halkta olağanüstü yöntemlere başvurabilir. Herkes aklını başına toplasın. Sahipsiz olan memleketin batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır. Feryadı bırak kendine gel. Çünkü zaman dar. Uğraş ki telafi edecek bunca zarar var.” Dedi.

Çamkıran son olarak da “Soma’da ölen maden işçileri için mum eylemi her akşam 21.00 ile 22.00 arası yas tutuluyor. Yer öğretmen evi önü katılımlarınızı bekliyoruz. Bakanları istifaya davet ediyoruz.” Dedi.