UMKE tarafından Akhisar’da gerçekleştirilen “Uçak düştü” tatbikatı  başarılı bir şekilde sonuçlandı.

İzmir, Uşak ve Manisa UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipi) ekipleri , Akhisar’da ortaklaşa tatbikat düzenledi. 

Çağlak mevkiinde gerçekleştirilen ve Toplamda 69 UMKE personelinin yer aldığı tatbikata Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar ilçe sağlık müdürü Selin Köksal, Akhisar Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Mete Demir ve sivil toplum kuruluşları katıldı. 

Yaklaşık  1 saat süren tatbikatta UMKE ekipleri senaryo gereği dağlık bir bölgeye düşen uçaktaki kazazedelere yardım etti. Akhisar Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiöğrencilerinin canlandırdığı kazazedeler,  Büyük bir titizlik içerisinde gerçekleştirilen tatbikat ile kurtarıldı.

Tatbikatın oldukça inandırıcı olduğunu dile getiren Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, “İzlerken tüylerim diken diken oldu.” İfadelerini kullandı. Tatbikatta yer alan bütün personellere teşekkür eden Vali Bektaş, “Keşke böyle kazalar hiç olmasa, ancak olduğu takdirde de buna en sağlıklı şekilde müdahale edilmesi gerektiğinin farkındayız. Bu tür tatbikatların yapıldığından haberdardık. Böyle birebir izlemek ayrı bir heyecan verdi. UMKE ekiplerimize ve tatbikatta yer alan sağlık meslek lisesi öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Sizlerin bu azmini ve gönüllülüğünü görünce yüreğimize su serpildi.” Şeklinde konuştu. 

Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan’da konuşmasında tatbikatta yer alan herkese teşekkür etti. Kaplan UMKE kampının 5 gün süreceğini de sözlerine ekledi.