Akhisar BALKAN Göçmenleri Kültürünü YAŞATMA VE Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Hakkari’nin Dağlıca ilçesinde yaşanan hain saldırıya tepki yürüyüşü gerçekleştirdi.

Akhisar’da Hakkari’de şehit düşen 16 askerimiz için ayağa kalktı. Balkan Göçmenleri Derneğinin organize ettiği yürüyüş, Reşatbey Mahallesi Rumeli Caddesi üzerinde bulunan Balkan Göçmenleri Derneği’nin önünden başladı. Küçük bir katılımla başlayan yürüyüş git gide katılımın artması ile büyük bir yürüyüşe dönüştü. Bayrağını alan vatandaş sokağa çıkarken, “Kahrolsun PKK, Aponunp…, yıldırımaz bizleri, Polise kalkan eller kırılsın, Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarla Reşatbey Mahallesinden başlayan yürüyüş, 617 sokak, Tahir Ün Caddesi, 1. Nakliye Caddesi ve Milli Egemenlik Meydanına kadar devam etti. Milli Egemenlik Meydanına gelen kalabalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudu. Ardından Balkan Göçmeleri Derneği Başkanı Tunay Gül küçük bir konuşma gerçekleştirdi.

NE OLURSUNUZ TÜRKİYE’DE RAHAT, HUZUR VE REFAH İSTİYORUZ

Akhisar BAL-GÖÇ Dernek Başkanı Tunay Gül Dağlıca da yaşanan olayda şehit düşen 16 asker için üzüntülerini dile getirdi; “Bu akşam düzenlediğimiz yürüyüşün amacı, Türkiye de yaşanmakta olan bu savaşın nedenini hep beraber dile getirmek, sormak, hesap istemek. Ülkemizdeki savaş ortamından rahatsız olmaktayız. En başta siyasi partiler olmak üzere ülke güvenliğinden sorumlu tüm yetkili mercilere sormak istiyorum. Ne oldu? Ne değişti? Neden şehit haberleri, çatışma haberleri her gün gündemi doldurup taşırmakta? Güzel Türkiye’mizi kim hangi güçler bu olumsuz ortamı yaratmakta ve bu ülkenin huzurunu kim hangi güçler bozmaktadır? Bizler göçmeniyle, lazıyla, çingeniyle, dadaşıyla, yörüğüyle, kürdüyle hep beraber bu ülkede yaşamıyor muyuz?  Bu topraklar da unutmayalım ki herkese iş, aş, ekmek herkese yeter. Neyi paylaşamıyoruz? Şimdi özellikle şunu sormak istiyorum. Bilmediğimiz karanlık güçler mi bunun olmasını istiyor? Bilmediğimiz kirli oyunlar mı buna sebep oluyor? Bunların hesabını hep beraber burada şimdi yetkililere sesleniyoruz; ‘Ne olursunuz Türkiye’de rahat, huzur ve refah istiyoruz.’ Her şey bunun için, kavga, döğüş, savaş istemiyoruz. Hepimiz kardeşiz, hepimiz canız.   Hepimiz bir bütünüz. Türkiye’nin bu bütünlüğünü kimsenin bozmaya, yıkmaya hakkı yok! Sonuncusu maalesef dün saat: 15.00 sıralarında Hakkari Dağlıca da yaşanmakta olan ve halen şehit sayısı hakkında yaralı sayısı hakkında ve orada olan biten hakkından haber alamamaktayız ve bu bizi derinden üzüyor. Oradakilerinin ailelerinin acıları hep beraber paylaşıyoruz. Burada daha önce şehit olan, yaralı olan, gazi olan sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyor ve tekrardan gecemize katıldığınız ve bizim bu sorunlarımızı, isteklerimizi dile getirmekte yardımcı olduğunuz için hepinize saygı ve sevgilerimiz sunuyorum” dedi.

Basın açıklamasının ardından yürüyüşe katılan vatandaşlara ve yürüyüşte güvenlik önlemi alan ve hiçbir olayın çıkmaması için çaba sarf eden emniyet yetkililerine teşekkür eden Tunay Gül, vatandaşlardan olaysız bir şekilde evlerine dağılması için ricada bulundu. Grup olaysız bir şekilde dağıldı.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI SOKAĞINA POLİS ÖNLEMİ

Yürüyüşte Tahir Ün Caddesi'nde AK Parti İlçe Teşkilatı sokağının girişinde Akhisar Emniyet güçleri güvenlik önlemi aldı. Olası bir provakasyona ve taşkınlığa sebebiyet verilmemsi için geniş güvenlik önlemi alan Emniyet yetkilileri sokağı kimsenin girmemesi için önlem aldı.

Akhisar'da Balkan Göçmenleri Derneği tarafından organize edilen "Dağlıca'daki terör saldırısını" kınamak için birçok vatandaş gece saatlerinde sokağa döküldü.

Posted by Akhisar Press on 7 Eylül 2015 Pazartesi