Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Meslek Yüksekokulu ve Akhisar Belediyesi’nin ortaklaşa yürüteceği 7-10 yaş 2 Bin öğrencinin fiziksel ve motorik özelliklerini kapsayan E Veritabanı oluşturulması projesinin sonuç bildirgesi yayınlandı.

Akhisar Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan proje sunumuna Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Manisa CBÜ Beden Eğitimi ve Meslek Yüksekokulu ve Proje Müdürü Doç. Dr. Mehmet Göral, Proje ekibi, Akhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Okay katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptı. Başkan Salih Hızlı, çok yetenekli çocukların söz konusu olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti; “Projeyle ilgili gerçekten çok heyecanlıyım. Celal Bayar Üniversitesi projeyle ilgili çok değerli katkılarda bulunmuştur. Onlar sayesinde çok değerli bir projeyi hayata geçirdik. Onlara çok teşekkür ediyorum. Akhisar’da ki beden eğitimi öğretmenleri, Akhisar Belediyesi personellerimiz, başkan yardımcımız ve hepsinden önemli projeye katılan sevgili öğrencilerimiz ve onların değerli velileri bizlere çok katkı sağlamışlardır. Onlara teşekkür ediyorum.

Bu proje Türkiye’de bu kapsamda yapılan ilk proje. Türkiye’de bir ilki yapıyor olmak bizim için bir ayrıcalık. Bu proje umarım örnek olarak devam ettirilebilir. Projenin içerisinde bir akademik disiplin var. Biz spor dendiği zaman genellikle sportif başarılara ve sonuçlara odaklanıyoruz ama burada bir spor kültürünün oluşması ve bunun üzerinden hareketle sporun yaygınlaşması ve bir kültürün oluşup herkese yaygınlaşması bu projeyi çok değerli hale getiriyor.

Burada taranan yaklaşık 2 bin öğrencinin içerisinde çok önemli yeteneklerimiz söz konusu olabilir. Bu sayede olimpik sporcularımızı tespit edebiliriz. Olimpiyatlarda ve uluslararası alanda ülkemizi ve şehrimizi temsil edecek sporcular yetiştirebiliriz. Bu anlamda da bu projenin meyve alınımı çok önemli. Projede bütün katılımcılar çok ciddi çaba sarf etmişlerdir. Velilerimiz ve öğrencilerimiz bu projeye sahip çıkmışlardır.

İnşallah bu projemiz ülkemiz çapında da değer bulur. Türkiye’de ki sporun bu şekilde akademik anlamda da yönetilip geliştirilmesini diliyorum. Ben tekrar bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Akhisar halkının himayesiyle bu mekanları ve imkanları kullanabiliyoruz. Akhisar halkına da bu projeye sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Proje hakkında konuşan Manisa CBÜ Beden Eğitimi ve Meslek Yüksekokulu ve Proje Müdürü Doç. Dr. Mehmet Göral, projenin vatan sevgisi içerisinde yapıldığını ve bu yatırımın insana yapılan yatırımların en ciddisi olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından projenin işleyişi ve sonucu ile ilgili sunumu CBÜ Araştırma Görevlisi Tolga Beşikçi yaptı. Sunum sonrası Manisa CBÜ Beden Eğitimi ve Meslek Yüksekokulu ve Proje Müdürü Doç. Dr. Mehmet Göral, desteklerinden dolayı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Başkan Yardımcısı Ömer İşçi’ye teşekkür plaketi takdim etti.

Program sonunda proje ekibinde bulunan Doç. Dr. Selhan Özbey, Yard. Doç. Pınar Güzel, Yard. Doç. Nurten Dinç, Prof. Dr. Gönül Dinç Horasan, Öğr. Gör. Gülay Gezer, Arş. Gör. Tolga Beşikçi, Arş.Gör. Naci Kalkan, Arş.Gör. Sinan Seyhan, Akhisar Belediyesi Antrenörü Erkan Pağaçacı ve CBÜ Doktora Öğrencisi Tuncay Öktem’e teşekkür belgeleri takdim edildi. Ayrıca proje içerisinde yer alan Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Beden Eğitimi Öğretmenleri Çağatay Özçelik, Süleyman Caner, Önder Soykan ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğünden Fehmi Yaman’a da teşekkür belgeleri takdim edildi.