Akhisarlı yaklaşık 28 bin öğrenci okulun son gününde karnelerini alarak 15 günlük tatile başladılar.

Türkiye genelinde olduğu gibi Akhisar’da da öğrenciler okulun son günü karnelerini öğretmenlerinin elinden alarak 15 günlük tatile başladılar.

Karnelerden önce okul idareleri tarafından düzenlenen törenlerde eğitim, öğretim yılı içerisinde sosyal ve sportif faaliyetler ile okulda ki eğitim başarı sıralamasına göre dereceye giren öğrenciler öğretmenlerinin ve okul idarecilerinin elinden hediyelerini aldılar. 

Sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilerinin verilen karneleri dağıtıldı. Kimi öğrenci başarılı sonuçlarından dolayı mutlu olurken, kimi öğrenci ise başarı ortalamasının düşük olmasından dolayı sömestre tatiline buruk girdi. 

Öğretmenlerinin öğrencilere ve velilere yapmış olduğu konuşmalarda, bazı öğrencilerin karnelerinin başarısız olmasından dolayı moral bozulmaması gerektiğini, ikinci dönem daha fazla çalışma ile düzeltilebileceği öğütlerken, başarılı öğrencileri tebrik ederek aynı başarıyı ikinci dönemde de sürdürmeleri temennisinde bulundular.

Karne heyecanının ardından 15 günlük tatile çıkan öğrenciler, ikinci dönem eğitim ve öğretime 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak.