Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Akhisar’da 16 Kasım  2014 – 30 Ocak 2015 tarihleri arasında meydana gelen hırsızlık olaylarının faillerinin yakalanma çalışmalarında 27  hırsızlık olayı aydınlatıldı. 

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; “İlçemiz genelinde meydana gelen 27 adet işyeri, ikamet vb. hırsızlık olayı aydınlatılmış, bu olaylarda çalınan ve şüphelilerden elde edilen çalıntı malzemelerin bir kısmına el konularak sahiplerine teslim edilmiştir.

Belirtilen tarih aralığında meydana gelen oto vb. hırsızlıkları ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde ise çalınan 12 adet oto, 2 adet motosiklet ve 2 adet elektrikli bisiklet ve 2 otodan meydana gelen (17) hırsızlık olayında çalınan malzemeler bulunarak sahiplerine teslim edilmiştir.

13.01.2015 günü Kethüda Mahallesinde meydana gelen 1 adet Gasp olayı aydınlatılarak şüphelisi yakalanmıştır.

16.01.2015 günü gecesi ilçemiz Kethüda Mahallesinde park halindeki 6 adet otoya zarar verilmesi olayı ile meydana gelen 6 adet dolandırıcılık olayı aydınlatılarak olayın şüphelileri tespit edilmiştir.

Görevlilerimizce yapılan planlı çalışmalar sonucunda yukarıda belirtilen 59 ayrı olay karıştıkları tespit edilen 72 şüpheli hakkında gerekli işlemler yapılmak üzere Adli makamlara sevkleri yapılmıştır. 

Ayrıca vatandaşlarımızın 155 Polis İmdat hattını aramaları ve olaylara karşı daha duyarlı olmaları Polisimizin çalışmalarında daha etkili olacaktır. Kamuoyuna duyurulur” denildi.