Akhisarpress.com - Tüm Türkiye’de olduğu gibi Taksim Gezi Parkı için Akhisar’da on binler yürüdü. Akhisar’da böyle bir topluluk Akhisar Belediyespor’un Bank Asya 1. Liginde şampiyon olduğu gün ve Taksim Gezi parkı için toplandı. 2 Saat süren yürüyüş olgun bir havada geçti. Milli Egemenlik Alanındaki Basın açıklamasının okunması ve istiklal Marşının okunması ile olaysız sona erdi.

5 saatlik bir örgütlenme ile, sadece Türk bayraklarının bulunduğu yürüyüşte, türbanlı, eşarplı bayanlar, gençler ve Akhisarlılar bir araya geldi. İzmir-İstanbul Karayolundan Başlıyan Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi başından başlayan yürüyüş, caddenin bitiminde bulunan Şadırvan Meydanı, eski belediye önü, 1. Nakliye Caddesi ve Şehit Polis Cemal Ilgaz caddesi ile devam etti. Belediye Sarayı önündeki Milli Egemenlik alanındaki Atatürk Anıtında noktalandı. Tüm Bel Sen Manisa Şube Başkanı Doğan Koç’un basın açıklaması okuması ve toplu olarak İstiklal Marşının okunması ile son buldu.

Akhisar Belediyespor’un şampiyonluğundan sonra Akhisar’da ilk defa böyle bir topluluğun bir araya gelerek 2 kilometrelik yürüyüş sıkı sivil güvenlik güçlerinin kontrolünde yapılırken, yürüyüş evlerin balkanlarından bayraklar ve alkışlarla desteklendi. Adını öğrenemediğimiz bu gün nişanı olan bir bayan kuaför koltuğundan kalkarak yürüyüşe katılanlarını alkışlamasını yürüyüşe katılanlarda alkışladı.