Akhisar'da 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak Engelliler Haftası için bir araya gelen Engelliler Komitesi, yapılacak kutlamalar hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Akhisar Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği (ABZED) ile Engelliler Komitesinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikler 4-5 Mayıs ve 11-12 Mayıs günlerinde çeşitli etkinlikler ile kutlanacak Engelliler Haftası Kortej yürüyüşü ile başlayacağı bildirildi.

Engelliler Komitesi adına söz alan ve program hakkında bilgi veren Kezban Çakmak, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "ABZED ve Engelliler Organizasyon Komitesi olarak toplumda engellilere karşı olan duyarlılığı arttırmak ve engellilerin sorunlarına ilgi çekmek, ayrıca ortak bir arada yaşamı savunabilmek için amacıyla bir dizi etkinlik planlandı. Planladığımız etkinlikler çerçevesinde öncelikle 4 Mayıs Cumartesi günü saat 12.30'da Empati Yürüyüşü adını verdiğimiz; ABZED dernek binası önünden başlayıp İş Bankası önünde son vereceğimiz yürüyüşle başlayacak. Yürüyüş esnasında üç farklı noktada sokak tiyatroları ve mim gösterileri yapılacak. Yine 5 Mayıs Pazar günü Gönüllü Arkadaşlık Projesi adıyla ABZED dernek binası önünde saat 14.00'de başlayıp 17.00'de sona erecek etkinliğimizle, engellilere gönüllü olarak katılmak isteyenlerin bu saatleri beraber geçirmelerini sağlayacağız. Aynı gün bu saatler arasında sanat gruplarımızca şiirler, engelliler ile ilgili dramalar sergilenecek. Mesleki Eğitim Merkezi'ne bağlı Berberler Çalışma Grubu, engelliler ve ailelerine ücretsiz olarak kuaförlük ve berberlik hizmetlerini verecek. 5 Mayıs günü tüm katılımcılara organizasyon komitesi tarafından kokteyl ikram edilecek. 11 Mayıs Cumartesi günü ise, Tanışma Kahvaltısı etkinliğiyle, engelliler ve aileler arasındaki dayanışmayı arttırmak amacıyla saat 10.00 ile 12.00 arasında ABZED dernek binası önünde kahvaltı planlandı. 12 Mayıs Pazar günü saat 15.00'de İzmir'den Nöroloji Uzmanı Dr. Gökhan Gürel, İzmir Kent Konseyi Başkanı EMS Hastaları Uzmanı Dr. Şebnem Oktay'ın katılacağı panel ve söyleşi düzenlenecek. Panel ve söyleşimizin amacı, engelliler ile ilgili bilimsel bilgi sunumunu sağlamak, bu konuyla ilgili katılımcıların soru ve sorunlarını cevaplayabilmek. Program esnasında sanat gruplarımız tarafından engelliler ile ilgili dramalar sergilenecek. Tüm Akhisarlıları bu etkinliklere davet ediyoruz."

ABZED Başkanı Cem Bayram ise, yaptığı açıklamada,Türkiye'de ilklerin öncüsü olan Markan Kent olma hedefinde ilerleyen Akhisar'ın gönüllü gençlerinde oluşan organizasyon komitesi ile ortaklaşa düzenleyecekleri etkinlik programın çok verimli olduğuna dikkat çekerek gençlere teşekkür etti.