Akhisar'dageçtiğimiz 2015 yılı kasım ayında eski karısı ve kayın pederini öldüren Halil Ölmezler'in davası yeni tanıkların dinlenmesi için 5 mayıs 2016 tarihine ertelendi.  Akhisar Ağır Ceza mahkemesinde görülen davanın birinci duruşmasına sanık Halil Ölmezler Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katılırken, sanığı duruşma salonunda Av. Ahmet Akcan temsil etti.

 Eski eşi Derya Ülker ve kayın pederi İsmail Ülker'i öldürme suçundan yargılanan  Sanık Halil Ölmezler mahkeme huzurunda verdiği ifade de yaptığından büyük pişmanlık duyduğunu dile getirerek, " Hala aklım almıyor. Ben karımı çok seviyordum. Olayın nasıl geliştiğini anlamakta zorlanıyorum. İlişkimizi için çok çabaladım, mücadele gösterdim. Yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım" dedi. 

Cinayeti işlediği tüfeğin iki yıldır kendisinde olduğunu aktaran sanık Ölmezler, "Av merakım olduğu için alacağıma karşılık bir arkadaşımdan bu tüfeği aldım. Planlı olarak hiç bir şey yapmadım. Tüfek evde tehlikeli olur diye arabamda taşıyordum. Aniden gelişti." şeklinde konuştu. 

Duruşmaya müşteki olarak katılan  öldürülen Derya Ülker'in annesi, İsmail Ülker'in karısı İsmihan Ülker, eski damadından şikayetçi olduğunu, kendilerini sık sık tehdit ettiğini ileri sürdü. İsmihan Ülker ifadesinde, "Halil'in kızımı başka bir kadın ile aldattığını biliyorduk. Kızım buna çok sabretti ama Halil bu ilişkisini sürdürünce ondan boşandı. Boşandıktan sonra sık sık beni ve kızımı tehdit ediyordu. Olaydan 15 gün önce bizim evimize gelip bana ve kızıma çok ağır küfürler etti.Bizi tehdit etti." dedi. 

Duruşmaya müşteki olarak katılan Öldürülen Derya Ülker'in kızı İlayda Ölmezler,  babasından şikayetçi olduğunu dile getirerek, "Babamın hiç ava gittiğini görmedim. Annemle boşandıktan sonra bir çok kez annemi tehdit etti. Anlattıklarının hepsi yalan" şeklinde konuştu. 

Davaya müşteki vekili olarak katılan Manisa Baro Başkanı Av. Ali Arslan, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada bu tür davalarda sanıkların genelde 'Ben karımı çok seviyordum, onun için öldürdüm' şeklinde ifade verildiğini aktararak, " Sanık savunmasını bu şekilde yaparak kendisine bir kurtuluş yolu arıyor, ancak daha öncesinde eski eşini, kendi çocuklarını ve eşinin ailesini öldürmek ile tehditlerde bulunmuştur. Bugün verilen ifadelerde de bu durum açıkça ortaya çıkmıştır. Mahkeme heyeti bizim katılan vekilleri olarak getireceğimiz yeni tanıkların dinlemesi için duruşmayı 5 mayıs tarihine erteledi.

Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini durduracağız platformu  öldürülen Derya Ülker ve İsmail Ülker'in yakınları ile birlikte bir basın açıklamasını yaparak, kadın cinayetlerine yönelik tepkilerini dile getirdi. Davayı CHP Mani Milletvekili Tur Yıldız Bİçer'de izledi.