Akhisar Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ve kullanılmış atık pillerin toplanarak geri dönüşüme kazandırılması için ilçe genelindeki okulların idareci ve öğretmenlerine yönelik yapılan etkinliğe, Akhisar ve çevre ilçelerde bulunan okulların temsilciliğini yapan öğretmenler ile idareciler katıldı. Etkinliği ev sahibi olarak Akhisar Belediyesi’ni temsilen Başkan Yardımcısı Ali Velestin’ de izledi.

TAP tarafından Türkiye genelinde sürdürülen ‘Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası’ kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Çevre Yüksek Mühendisi Hatice Çoltu; “Atık pillerin kontrolsüz biçimde doğaya atılması, içindeki ağır metaller nedeniyle ciddi boyutlarda çevre kirliliğine yol açıyor. Atık pillerin dış kabı zamanla delinerek bünyelerindeki ağır metaller ve kimyasal maddeler toprağa sızarak yer altı sularının kirlenmesine de neden oluyor. Bu nedenle kullanılmış pillerin çöpe değil, atık pil toplama kutularına atılması gerekiyor.” dedi.

Yapılan etkinlikle ilgili ‘Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyasına’ Akhisar Belediyesi’nin de destek olduğunu belirten Akhisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adnan Selvi; “Çevreye duyarlı yönetim anlayışımız doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü atık piller çevremiz için büyük tehlike. Doğada kaybolması en zor kimyasallardan biri. Bu yüzden yapılan çalışmaları önemsiyoruz” dedi.