Akhisarpress.com - Ege Bölgesinde görevlendirilen “Akil Adamlar” Akhisar Ramiz Köfte yedi. 150 metrelik yolda vatandaşlarla tartıştı. Öğretmen Evi önünde protesto edildi.

Baskın Oran vatandaşın sorduğu “Amerikan Emperyalizmi bu projenin neresinde” sorusuna, “Sen provokatörsün. Amerika emperyalizmi bunun içinde yok” derken, aynı gurup içinde bulunan Fuat Keyman, “Var. Hatay’da 14 kişi hayatını kaybetti” dedi. Yüzlerce polisin koruduğu “Akil Adamlar 2 saat kaldıkları yemekten sonra 30 dakika içinde vatandaşların arasında dolaştı ve Akhisar’dan ayrıldı.

İzmir-İstanbul Karayolu üzerinde Ramiz Köfte tesislerinde AKP Milletvekili Uğur Aydemir tarafından karşılandılar. Burada iki saate kadar kaldıktan sonra, Akhisar Şehir Merkezinde Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesinde yürürlerken, esnaf ve vatandaşlarla kısa sohbetler yaparken sorularla karşılaştılar. Hemen hemen tüm sorulara Baskın Oran cevaplandırmaya çalıştı. Tamer Değirmenci adlı bir vatandaş “Amerikan emperyalizmi bu projenin neresinde ?” diye sorunca, Oran, “Ben seni tanıyorum. Sen provokatörsün. Amerikan emperyalizmi bu projede yok.” Cevabı verirken, onları dinleyen Fuat Keyman, sadece “Var” diye yürüdü. Daha sonra Keyman’a aynı soruyu sorduğumuzda, “Nasıl olmaz. İşte Hatay’da bombalar patlatıldı. 14 kişi oldu.” Cevabını verdi. 150 metrelik yürüyüşken sonra Merkez karakolu önündeki araçlarına giderken, Öğretmen Evi Bahçesindeki bir masaya hal hatır soruldu. Bayan akil adını bir türlü aç aklayamayan yaşlı bir kadının yanına gitti. “Akiller gurubunu biliyor musunuz” ? diye sorunca, “sizler mi akıllısınız. Bizler akılsız mıyız.” Cevabını alınca hemen masadan ayrıldı. Öğretmen Evi bahçesinin önünde ellerlinde Türk bayrakları olan bir gurup, “Türk-Kürt Kardeştir. Bu vatan bölünmez.” Sloganları attılar. Kendisine “Provokatör diyen Baskın Oran’ı mahkemeye vereceğini söyleyen Tamer Değirmenci, tekrar Fuat Keyman’ın yanına gelip sizde duydunuz sizi şahit göstereceğim” dedi. Keyman cevap vermeyerek diğer akil arkadaşları ile birlikte sıkı güvenlik güçleri eşliğinde karakolun önünde bekleyen özel otomobillere binip Akhisar’dan ayrıldılar.