Akhisar'da  2015-2016 adli yılı, Adliye binasında düzenlenen tören ile açıldı. 

Törene Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavıcısı Mehmet Nadir Yağcı, Akhisar Adalet komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Reisi Aytaç Ballı, Baro avukatları ve çok sayıda davetli katıldı.

Hukukun üstünlüğünün sağlanması adına adaletin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, devletin işleyiş dayanağının en önemli 3 ayağından birinin yargı olduğunu söyledi.  Cumhuriyet Başsavcısı Nadir Yağcı konuşmasında, “Yargının amacı Hukuk üstünlüğünü sağlamak ve vatandaşlarımıza en iyi şekilde adalet hizmetini sağlamaktır. Yargı Devletin 3 temel erkinden biridir. Bu nedenle yargının işleyişi için atılan her olumlu adım, hukuk devleti ve demokrasi kültürümüz adına bir ilerleme ve kazanımdır. Son yıllarda yargısal faaliyetler ile ilgili yapılan değişiklikler genel anlamda olumlu bir tepki doğurmuş hukukumuzun çağın gereğine uygun hale gelmesine katkı sağlamıştır.” İfadelerine yer verdi.

Başsavcı Yağcı, Adaletin hızlı işlemesi adına en önemli etkenlerden bir tanesinin de personel ihtiyacının karşılanması olduğunu sözlerine ekledi.

Atatürk büstüne Başsavcılık ve Manisa Barosu çelenginin konulması ile başlayan tören, davetlilere verilen resepsiyon ile devam etti.