Geçtiğimiz hafta  Eğitim Sen’in  Türkiye çapında, Birleşik Haziran Harekatı- Laik Eğitim İstiyoruz” eylemlerinin Akhisar’daki  yürüyüş ve basın açıklamasında  Cumhurbaşkanı’nı hakaret ettikleri gerekçesiyle Cumartesi günü 2 üniversite öğrencisi göz altına alınmış, Şakir Kurt (24) tutuklanmış, Özgür  Erhun (19) serbest  bırakılmıştı.

Bu gün, Akhisar Demokrasi Platformu bileşenleri Akhisar adliye Sarayı önünde “ Şakir Kurt Yalnız Değildir” pankartı açarak  basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını ÖDP il Başkanı Fadıl Gezen, “ Bu Daha Başlangıç. Mücadele Sürüyor”, Şafak Kurt Arkandayız”, Gün Gelecek Devran Dönecek. AKP Halka Hesap Verecek” sloganları arasında okudu. 

Büyük Bir Pankartta “Şakir Kurt Yalnız Değildir” le birlikte, altlarında “Birleşik Haziran Harekatı” yazılı küçük pankartları, basın açıklamasına katılanlar taşıdı. Küçük pankartlarda “Haziranlara Özgürlük” “Şakir Kurt Yalnız Değildir”, Buğra Erdoğan Yalnız Değildir” “H…..Z- K…..L Erdoğan- Anladın Sen Onu” yazıları vardı.

Pankartlarda  hakaret içeren sözler var diyerek, Cumhuriyet Savcılığı, basın  açıklamasını okuyan ÖDP İl başkanı Fadıl Gezen, CHP  Akhisar Belediye Meclis üyesi İsmail Seyrek,  emekli işçi Serdar Yazgan ile  Üniversite Öğrencisi Sıla Güven hakkında gözaltına alınma kararı  verdi. Asayiş şubesinde Akhisar’da bulunan İsmail Seyrek, Serdar Yazgan ve Sıla Güven ifadeleri alındıktan sonra  Cumhuriyet Savcılığına  götürüldü. Cumhuriyet Savcılığı tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk etti.  Gece geç saate kadar devam eden  duruşma sonunda  İsmail Seyrek, Serdar Yazgan ve Sıla Güven, Adli Kontrol kararı ile serbest bırakıldılar. Basın açıklamasını okuyan ÖDP il Başkanı Fadıl Gezen’in ifadesinin ve soruşturmasının  Manisa’da  yapılacağı öğrenildi.