Manisa’nın Akhisar ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı.


Kutlamalar daha sonra Şehir Stadında devam ederken İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer konuşmasında Türk halkının henüz var olma mücadelesi içinde iken egemenliğini ilan ettiği, millet olarak en anlamlı günlerimizden biri olan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir 23 Nisan. Bağımsızlığına kast edilmiş, toprakları talan edilmiş bir milletin yeniden diriliş kararlarının alındığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu olsun diye konuştu.


Törende daha sonra öğrencilerin şiirleri okuması, 4x100 bayrak yarışları, spor etkinliklerinde Manisa’daki yarışmalarda derece yapan öğrencilere ödülleri verildi. Törende Akhisar Belediyespor Tekvando, Bekir Pehlivanoğlu Ortaokulu öğrencilerinin İspanyol Dansı, Jimnastik gösterisi dikkat çekti.


Törene Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Kontrol Albay Bülent Keleş, Belediye başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Adalet Komisyon Başkanı Maksut Karakulak ve bir çok vatandaş katıldı.