19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Akhisar’da da kutlandı. 

İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün Milli Egemenlik Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlama töreni sonrasında tüm okullar kendi bünyelerinde protokol üyeleri ise Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Ayrıca Çelenk sunma töreni sonrasında CHP İlçe başkanı İsmail Şahin ve yöneticiler, Akhisar Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Günhan Bakırlıoğlu ve üyeleri Atatürk anıtına çelenk ve çiçek bıraktılar.

Programın ikinci bölümünün devam ettiği Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen kutlama törenine Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Hava Meydan Garnizon Komutan Vekili Hava İstihkam Albay Mehmet Kınacı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Binbaşı Mete Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Suat Taryan, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe müdürü Hasan Hüseyin Oktay’ın konuşmasının ardından, öğrencilerin şiir okuması, müzik dinletisi, jimnastik gösterileri, çuval yarışması ve halat çekme yarışması düzenlendi. Bu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

ÖĞRENCİLERDEN TEKNOLOJİ SERGİSİ

Öte yandan Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okul bahçesinde yaptıkları elektrik-elektronik, mobilya ve ahşap, tesisat teknolojileri, metal teknolojileri icatlarını sergiledi.