Akhisarpress.com - Gezi direnişinin 16. Gününde Akhisar’da bin kişilik bir gurup cübbeleri giymiş Avukatlarla yürüdüler. Yürüyüş sonunda Manisa Barosu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Ümit Arışlıer yürüyüşe katılanlara polis megafonu ile konuştu.

Gezi direnişinin her gün değişik etkinlikler ve yürüyüşlerin yapıldığı demokratik eylemlerin 16. Gününde öğrenciler ile birlikte yaşları orta yaşı geçmiş Akhisarlılar ve şehirde görev yapan avukatlarda katıldılar. Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesindeki Hükümet Konağı önünde toplanan yürüyüşçüler, 3 kilometreyi bulan güzergah ile tekrar Hükümet Konağı önüne geldiler. Her gün atılan sloganlara bu kez “Hukukçuya Kalkan Eller Kırılsın” da ila edilen yürüyüş bir saatte tamamlandı.

Hükümet Konağı önünde Manisa Barosu Yönetim Kurulu üyesi, Akhisar temsilcisi Avukat Ümit Arışlıer, Polisin verdiği megafonla topluluğa hitap etti. Megafonu veren polis ve arkadaşları yürüyüşçüler tarafından alkışlandı.Arışlıer yaptığı konuşmada, bu güne kadar yapılan eylemlerin demokratik olduğunu, hukukçuların da Hukuk düzeni içinde hareket ettiklerini söyledi.