Akhisarpress.com - Akhisar’da 10 Aralık İnsan Hakları Günü programı Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda kutlandı. Akhisar Koleji Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın sunumunu Akhisar Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri Simay Özcet ve Ilgın Süleyman Dağlı yaptı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı tarih öğretmeni İlknur Tercan yaptı. Tercan; “İnsanlar arasından din, dil, ırk, renk, yaş ve cinsiyet ayrımı yapmadan sevgi, saygı ve dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olma haysiyeti ile sahip olması gereken haklara insan hakları denir.” Dedi.

Öğrencilerin hazırladığı İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin slaytı ve mini skeç, 10 öğretmenin hazırladığı ve 35 öğrencinin rol aldığı oratoryo gösterisinden sonra “We Are The World” (Biz Dünyayız) şarkısı katılımcılar tarafından beğeni gördü.

Yaklaşık 1 saat süren programa Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye başkan yardımcısı Latif Çakmak, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Siyasi parti temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.