Dededen, babadan kalan keçecilik  mesleğini devam ettirmeye çalışan Akhisarlıların  “Keçeci Orhan abisi”81 yaşındaki Orhan Patoğlu’nun hayatını kaybetmesi sevenlerini üzdü.

Geleneksel el sanatlarından, tarihi ilk çağlara dayanan Keçeciliğin Akhisar’daki son ustası Orhan  Patoğlu’nun Keçeci dükkanı 2 yıl önce Akhisar Belediyesinin destekleri ile “Orhan Patoğlu Keçe Atölyesi” adı altında açılışı yapılmış, Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerini katılımı ile, “Geleneksel Keçe Ustalarına Saygı” konferansı adı ile bilimsel  tez çalışmaları yapılmıştı.  Keçeden yapılan eserlerle sergi açılmıştı. Çevredeki il ve ilçelerden davet edilen, keçeciliği devam ettirmeye çalışan ustalara hediyeler ve belgeler için tören düzenlenmişti.

Eski bir futbolcuda olan Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Akhisar şubesi üyesi de olan Orhan Patoğlu nefes darlığı dolayısıyla sık sık  rahatsızlandığında TÜRFAD Şube başkanı Hüsnü Kahraman  ve arkadaşları ile ziyarete gittiğimizde, “Bu bizim meslek hastalığımız. Çuvallar içinde gelen koyun yünleri toz toprak içinde geldiği için yıllar önceki şartlarda onların temizlenmesi aşamalarında ciğerlerimizde oluşan rahatsızlıklar şimdi çıkıyor. Hayatımı verdiğim dede, baba mesleğime belediye başkanımız Salih Hızlı’nın verdikleri destekle ileriki yıllarda da devam etmesi tek dileğim.” Demişti.

Sık sık hastaneye kaldırılan, ve zaman zaman oksijen takviyesi ile hayatını devam ettirmeye çalışan Akhisarlıların  “Keçeci Orhan abisi” kaldırıldığı Özel Doğuş Hastanesin de hayatını kaybetti. Orhan Patoğlu’nun cenazesi evinin karşısındaki Hergelen Camiinde İkindi namazından sonra kılınacak cenaze namazı sonrası şehir mezarlığında toprağa verilecek.