Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu derneğin genel kuruluna CHP İlçe Başkanı İsmail Fikirli ve CHP Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu ile birlikte katıldı.

Artık “hedefin büyütülmesi” gerektiğini belirten CHP Milletvekili Bakırlıoğlu konuşmasında; Sigara Fabrikası alnının tamamının Celal Bayar Üniversitesine devredilerek açılması düşünülen 3 fakültenin Akhisar’da açılması için talepte bulunmalı ve birlikte mücadele etmeliyiz.

Akhisar Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak büyük bir heyecanla çalışmalara başladık ve önemli yol kat ettik.

MYO binası inşaatının büyük kısmı tamamlanmıştır.

Kredi Yurtlar Kurumu bu alanın yakın 500 kişilik öğrenci yurdu inşaatı devam etmektedir.

Fakat iş ve gelecek kaygısı nedeniyle gençlerin meslek yüksek okullarına olan talebi giderek azalmaktadır. Geçmiş yıllarda 1.500 olan öğrenci sayısı her yıl azalmaktadır. Öğrenci bulamayan bazı bölümler kapanma noktasına gelmiştir.

Eğer bu şekilde devam ederse hem okul, hem de yurt öğrencisiz kalacaktır.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yaptığım görüşmede MYO’nun durumunu taleplerimizi kendisine ilettim. Celal Bayar Üniversitesinde açılacak olan 3 fakülteye de talip olduğumuzu söyledim.

Bildiğiniz gibi 1975 yılında temeli atılan 300 milyon dolar harcanarak 1993 yılında tamamlanan fakat açılmayarak atıl bir yatırım olarak bekleyen Akhisar Sigara Fabrikasının 1.200 dekarlık arazi ve binaları orada atıl beklemektedir. Artık buranın sanayi kuruluşu olarak değerlendirilmesi mümkün gözükmemektedir.

Akhsiar Sigara Fabrikası arazisi ve boş binaları tarımsal araştırma uygulama alanları ve “Tarım Teknokenti” ile “Hayvancılık Araştırma Geliştirme Merkezi” kurulmasına uygun çok ciddi bir potansiyel bulunmaktadır.

Tarım merkezi olan Akhisar’da üretimin artması ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için buna ihtiyaç vardır. Bunu başarabilirsek her alanda Akhisar’ın gelişmesine katkı sağlanmış olacaktır.

Akhisar’ımıza Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakülteleri kazandırılması hepimizin dileğidir.

MYO akademik kadrosu Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi için yeterli düzeydedir.

Yakınındaki Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Diş Hekimliği Fakültesi için önemli bir uygulama merkezi olacaktır.

Aslında Akhisar’ın bilim merkezi olması için gerekli tüm şartlar vardır. Bu şartları sağlayamayan komşu illerdeki ilçeler bırakın fakülte açılmasını, üniversite açmışlardır.

Dernek etrafında birleşerek YÖK ve Celal Bayar Üniversitesi nezdinde girişimlere hemen başlamalıyız.

Nihai hedefimiz Akhisar Üniversitesi olmalıdır.

Akhisar olarak bunu başarabiliriz. Ben buna yürekten inanıyorum dedi.

Bakırlıoğlu; Akhisar’ın evladı bir Milletvekili olarak, CHP Manisa Milletvekilleri olarak Akhisar’a fakülte açılması için her türlü desteği vereceklerini söyleyerek yönetim kuruluna hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.