Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı iftar programına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kaymakam Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Başkan Yardımcısı Ali Velestin, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutan Vekili Hava İstihkam Yarbay Mehmet Kınacı, Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa Büyükşehir Belediye Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, Jandarma İlçe Komutanı binbaşı Mete Demir, esnaf oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ATSO Yönetim Kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş'in yemek duasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz yaptı. 

YILMAZ; KORKMADAN VE YILMADAN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Akhisar TSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz, terör saldırılarında şehit olan asker ve polislere Allah’tan rahmet diledi. Terörün anlamının korkutmak ve yıldırmak olduğunu belirten Yılmaz; “Yılmadan ve korkmadan yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İFTAR KARDEŞLİK HİZASINI TEMSİL EDİYOR

İftarın amacının açlığı gidermenin olmadığının altını çizen Yılmaz; “Allah’ımıza binlerce şükürler olsun ki, ramazan ayında bereketli iftar soframız vesilesiyle teşkil ettiği büyük kardeşlik halkasını tekrar tekrar bize tecrübe ediyor. Bu iftar programları kadim geleneğimizin ve medeniyetimizin değerlerini çağımızda yeniden temsil etmek amacıyla yola çıkan Ticaret Odası gibi sivil toplum örgütlerine çok yakışıyor. İftar insanların giderek birbirinden koptuğu çağımızda aramızdaki bağlantıyı vurgulayan kardeşlik hizasını temsil ediyor. Ramazanda zengin, fakir, yaşlı, genç, büyük, küçük hepimiz hizaya giriyoruz. İftarın bir anlamıda sabrın sonundaki selamettir” şeklinde konuştu.

KİM BİR SORUNLA KARŞILAŞSA GÖZLERİNİ TÜRKİYE’YE ÇEVİRİYOR

Türkiye’de bir olay olduğunda sonuçlarının bütün Müslüman coğrafyasına etki ettiğini kaydeden Yılmaz; “ Kim bir sorunla karşılaşsa Dünya mazlumları gözlerini Türkiye’ye çeviriyor. 3 veya 4 milyon Suriyeli göçmen Türkiye’de yaşıyor. Kainatı okumak yada anlamak yerine ona hükmetmek isteyen aydınlanma düşüncesi bizi içinde yaşanmaz bir Dünya’ya doğru götürüyor. Dünya’nın bir ucunda insansız araçlar trafiğe çıkarken, diğer ucunda barınmadan yoksun ve açlıktan ölen insanlar var. Dünya’nın bir ucunda üretim fazlalığından denize dökülen ürünler ve diğer tarafta bir lokma yiyecek bulamayan insanlar açlıktan ölüyor” ifadelerini kullandı. 

VALİ GÜVENÇER; İSLAM ALEMİNİN BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer yaptığı açıklamada; “Bizleri bu kardeşlik, muhabbet, kulluk meydanında bu paylaşma ve bereket sofrasında buluşturan rabbimize hamd-ü senalar olsun. Bizleri bu meydanda toplanmamıza harikulade bir teşebbüs ile vesile olan Akhisar Ticaret Sanayi Odamıza, başkanımıza, yönetim kurulu üyelerine, Akhisarlı kardeşlerime sonsuz şükranlarımı ifade ediyorum. Hepimiz kul halimizin en sade, en mütevazi haliyle boyun büküp sabrımızın hediyesi olarak nimet sofrasında nimete el uzattık.Bütün kardeşlerimin, İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.