Akhisara 62 Km  uzaklıkta bulunan Emendere kaplıcası . İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak Sındırgı Belediyesine hibe olarak 28 odalı bir termal otel yaptırılmıştır. İçinde bir tanesi açık iki tanesi kapalı olmak üzere toplam üç tane havuzu, 200 kişi kapasiteli Restaurant'ı  ve 67 yataklı bir tesistir.

Ilıca Kaplıcası olarak bilinen Emendere termal suları; toprak kalevili bikarbonatlıdır ve dünyada radyoaktivitesi en yüksek değerli kaplıca özelliği taşımaktadır.Güzellik suyu olarakta bilinen Emendere Termal suları  Sedef, mantar, uyuz, egzama, böbrek taşı rahatsızlıklarında daha fazla tercih edilmektedir..

Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Akhisar Şube  Başkanı Cemil GÜNDÜZ Sındırgı Belediyesi tarafından işletilen  Emendere kaplıcalarına Otuz Beş arkadaşımızla  2 gece 3 gündüz gittik. Doğa  ile iç içe,kuş sesleri ve su sesleri arasında  huzur veren bir atmosferde tatil keyfini  yaşadık. Müthiş bir yer Kendimizi evimizde gibi hissettik. Katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim kendim ve  arkadaşlarım adına Emendere Resort otel personeline çok teşekkür ederiz.