Akhisarpress.com - Akhisar’a yapılacak olan 13 bin kişilik yeni stadyum ve 2 bin kişilik spor salonu için ikinci firma ile Akhisar Belediyesi arasında yapım sözleşmesi imzalandı.

Stat ihalesini kazanan birinci firma ile aksaklıkların yaşanması sonucu, ikinci firma ile sözleşme imzaladıklarını ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı; “Stat yapımında bu noktaya gelene kadar yönetici, teknik heyet, taraftar hep birlikte emin adımlarla yürüdük. Süreç içinde birçok sıkıntılar çektik. Tabiiki önümüzdeki süreci biraz özetlememiz gerekirse, biliyorsunuz Akhisar 3 tane şampiyonluk yaşadı, 3 ligden 2. lige çıktığımızda mevcut stadyumumuzda değişiklik yaptık ve kriterlere uygun hale getirdik, daha sonra 1 yıl arayla birinci lige çıktığımızda yine bir değişiklik yapmak zorunda kaldık. Bunların hepsi Türkiye Futbol Federasyonu'nun bizlere verdiği kriterler çerçevesinde uygun hale getirdi.

Ancak Spor Toto Süper Lig'e yükseldiğimizde stadımız için Tff bizlere 19 maddeden oluşan kriter sundu. Tabiki bunların arasında biz yeni stat çalışmalarını da yapmaya başlamıştık. Eski stadımızın revizyonu konusunda da çalışmalarımız vardı ama, 19 kriter önümüzde geldiği zaman bu 19 kriter bize siz buraya yeni bir stat yapın. 19 kriteri alt alta koyduğunuzda bu mevcut stadyum alanımızın Spor Toto Süper Lig kriterleri ile hiçbir kriteri sağlamadı.

Şimdi geldiğimiz nokta itibari ile inşallah 13 bin kişilik yeni stadyumumuz ve 2 bin kişilik spor salonuna sahip olacağız. Bu eski alan da Akhisar Belediyesi'nin mülkiyetine devredilecektir. Biz Akhisar Belediyesi olarak burada aslında en doğru olabilecek yönetimi seçtik. Bu seçimimizin doğrultusunda stadımızın projesinde de görüldüğü gibi zeytin yaprağını stadyumumuza uyarladık. Burada emeği geçen Akhisarlı Mimarımız Adnan Kazmaoğlu'nu anmak isterim. Biliyorsunuz ihale sürecinde ilk firmamız bir yanlış anlama sonucu teminatını da belediyemize bırakarak ihaleden çekilmiştir. Şimdi ise bugün ikinci firma olan Hayranoğulları İnşaat Taahhüt Limited Şirketi adına İlhan Yeşilbaş ile yapım sözleşmesini imzalıyoruz”

Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda yapılan imza törenine Manisa AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Belediyespor Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Latif Çakmak, Hayranoğulları İnşaat Taahhüt Tic. Ltd. Şti. adına İlhan Yeşilbaş katıldı.