Akhisarpress.com ÖZEL - Spor Toto Süper Lig’e çıktığından beri maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadında oynayan Akhisar Belediyespor’un maçlarını Akhisar’da oynaması için 6 Mart 2014 yılında Akhisar Arena’nın temelleri atılmıştı.
İçinde 13 bin kişilik stat ve 2 bin kişilik spor salonu olan kompleks 30 milyon + kdv’ye mal olacak. Meclis toplantısında belediye başkanı Salih Hızlı konuya açıklık getirdi.

Bugün gerçekleştirilen Akhisar Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısının gündem maddelerinden biri stat için iller bankasından 10 milyon TL kredi çekme yetkisinin belediye başkanı Salih Hızlı’ya verilmesi AK Parti, CHP ve MHP’li meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Bu paranın iller bankasından çekilecek olan toplam 30 milyonun bir parçası olduğunu ilk kararın üzerinden bir yıl geçtiği için yeniden meclis kararı gerektiğini ifade eden belediye başkanı Salih Hızlı, stadın bitmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

İNTİHAR GİRİŞİMİNİN BELEDİYE İLE BİR İLGİSİ YOK

CHP Meclis üyesi Lütfü Akdağ’ın statta geçtiğimiz günlerde yaşanan işçilerin paralarının alamaması sonucu intihar girişiminin perde arkasını sorması üzerine Hızlı; “Bu konunun belediye ile bir bağlantısı yoktur. Oradaki alt yüklenicinin işçilerin parasını ödememesinden kaynaklanan bir şeydir. Bizim ana yükleniciye para ödeyip ödemememizden kaynaklanan bir sorun değildir. Zaten meselede orada çözülmüştür. 

SÜRESİ UZADI.. AĞUSTOS - EKİM

Stat yapımının süresinin bittiğini ancak bazı sebeplerden dolayı sürenin uzadığını belirten Hızlı; “Bunların arasında yasal sebepler, başlarken zemin etüdü ile ilgili sebepler ve yer teslimi ile ilgili bazı gecikmeler olmuştu. Burada yasal prosedür işliyor. Bizim verdiğimiz yasal süre içinde stat inşaatının bitmesi gerekiyor. Ancak öncelikle şunu dile getiriyoruz, Süper Lig’de bir takımımız var önümüzdeki sezon artık maçlarını burada oynamasını istiyoruz. Ağustos – Ekim aylarında iş programında bir sıkıntı oluşmazsa orada takımımızın Süper Lig maçlarını oynaması için gayret sarf ediyoruz. Müteahhit bu yöne bize iş programını sunuyor.”dedi.