Avrupa'da fiziksel hareketliliği teşvik eden NowWeMove (Şimdi Hareket Zamanı) etkinlikleri kapsamında 1'i kadın, 4 gönüllü bisikletliden oluşan takım, 2 bin 700 kilometre pedal çevirerek 47 günde 13 ülkeyi geçecek.

Bu proje içerisinde Akhisar ayağına ortak olan Akhisar Belediyesi 30 Temmuz Perşembe günü gönüllü bisiklet takımını konuk edecek. 30 Temmuz Perşembe günü saat 09.00’da Akhisar Belediyesi Drag Pistinde karşılayacaklarını ve gönüllü bisiklet takımına burada Akhisar’dan dileyen tüm gönüllü bisikletçilerin de katılacağını dile getiren Akhisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nadir Güven daha sonra Akhisar Belediyesi fuaye alanında bir basın açıklaması ve ardından şehir içerisinde bisiklet turu gerçekleşeceğini kaydetti.

Bugün saat 18.45'te Muğla Konakaltı Kültür Merkezi'nde verilecek kokteylin ardından gerçekleştirilecek uğurlamayla etkinlik start alacak. Türkiye'de Muğla, Yatağan, Bodrum, Ortaca, Dalyan, Köyceğiz, Gülağzı, Ula, Marmaris, Didim, İzmir, Akhisar, Bursa, Kadıköy-İstanbul, Çorlu, Edirne kentlerini geçecek takım, rotasını Bulgaristan'a çevirecek. 8 farklı 'EuroVelo' bisiklet rotası ağını kullanacak takım turu 9 Eylül'de Brüksel'de tamamlayacak. Turun İzmir'deki kısmına görme engelli bisikletliler tandem ile bedensel engelli bisikletliler eşlik edecek. 47 gün boyunca her gün ortalama 60 kilometre pedal çevirecek olan takım üyeleri, kendi eşyalarını ve kamp malzemelerini de bisikletlerinde taşıyacak.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK KAMPANYASI

Etkinliğin Avrupa'nın en büyük kampanyası olduğunu söyleyen takım üyesi Ekmekçi, "Kampanyanın vizyonu, 2020 yılına kadar 100 milyon Avrupalı'nın spor ve aktivite bakımından daha aktif olmasını sağlamaktır. Bu bağlamda bisiklet takımı, yol boyunca fiziksel hareketliliğin faydaları konusunda farkındalık yaratmak için birçok ülkede etkinliklere katılacak" diye konuştu.

HAREKETSİZLİK ÖLDÜRÜYOR

Takımın bir diğer üyesi Dr. Serhat Değimli de "Günümüzde çoğumuzun fiziksel olarak aktif olmadığını düşünürsek, bisiklet sağlıklı kalmanın kolay ve sevilen bir yoludur. Bisiklet, bir spor aracı olmanın yanında aynı zamanda hem ulaşım hem de turizm aracıdır. Sosyal çevre edinmek için de fırsatlar sunar" dedi.

HER ŞEHİRDE FARKLI ETKİNLİK PLANI

Rota hakkında bigi veren Takımı Kaptanı Adnan Çangır, "Türkiye'den başka, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan, Macaristan, Slovakya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Hollanda ve Belçika yer alıyor. Bu tur yalnızca A noktasından B noktasına bisikletle seyahat etmek değil. Brüksel'e giden rotada etkinliğin parçası olmaları için kişilere, kamu ve basın kuruluşlarıyla birlikte sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle çeşitli yollar sunan etkileşimli bir tur olacaktır. Çeşitli ülke ve şehirlerde gerçekleştireceğimiz etkinlikleri www.nowwebike.nowwemove.com adresinden ve ENVERÇEVKO derneği sayfalarında takip edebilirsiniz" dedi.

Takımın tek kadın üyesi Emel Çalkam, etkinliğin Avrupa Spor Haftası'na da destek sağlamayı amaçladığını belirtti.

NOWWEBIKE TÜRKİYE PROGRAMI

23 Temmuz Bodrum
24 Temmuz Muğla-Resmi Açılış
26 Temmuz Köyceğiz, Dalyan, Ortaca.
27 Temmuz Marmaris
28 Temmuz Didim
29 Temmuz İzmir
30 Temmuz Akhisar
30 Temmuz Bursa
31 Temmuz Yalova
31 Temmuz İstanbul
1 Ağustos Çorlu
1 Ağustos Edirne - Muğla