Kendi bürosunda açıklama yapan Gazeteci Haldun Akyüz şunları söyledi. Akyüz;" 45 yıllık  gazeteci olarak, bir basın toplantısını yapacağım hiç aklıma gelmezdi. Çünkü bu güne kadar ben  basın toplantılarına gazeteci olarak davet edildim ve katıldım. Arkadaşlar  bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl, tarihe meraklı araştırmacı öğretmen  Mustafa Kuzucuk ile, Akhisar Press sahibi Mustafa  Özdemir’in tasarımını yaptığı “Nostalji Akhisar Fotoğraf Albümü 2015” kitabını, yayınladık. Köfteci Ramiz ( Ramiz Gıda A.Ş.) Tarafından  kültür hizmeti olarak  yayınlandı. Hiç bir ücret talebi olmadan  özellikle Akhisarlılar tarafından ilgi ile  talep edildi. Kısa zamanda  Ramiz Gıda A.Ş., Mustafa Kuzucuk, Mustafa Özdemir ve bendeniz tarafından dağıtıldı. Yurt içi ve dışındaki Akhisarlılar tarafından talep edildi. Elimden geldiğince yollamaya çalıştım. Hala isteyenler var ama ne yazık ki kitap kalmadı.

Şimdi basın toplantısını neden yaptığıma geliyorum. Nostalji albümümüzü, Akhisar’a hizmetleri geçen, Akhisarlı olmadığı halde “ilk çağdan günümüze Akhisar” kitabını yazan, Özel Doğuş Hastanesi kurucular arasında hala görev yapan Dr. Baki  Satış, tarafından, “nostalji albümünde yayınlanan resimlerin asılları bana ait” iddiası tarafından  ben ve Mustafa Kuzucuk, maddi ve manevi tazminat talebi ile  mahkemeye verildik. Mahkeme aşamasında  Ramiz Gıda A.Ş. Yönetim kurulu üyesi Avukat Birtan Taşkınlar ile  Rokka Ev Yemekleri işyeri  sahibi ilken nalbant “bizi  tanık olarak yazdırabilirsin” dediler. Ben şahsen Akhisar sevdam nedeniyle uygun görmedim. ( Rokka Ev Yemekleri  işyerinin duvarlarında aynı resimlerden en az  24 tanesi asılı bulunuyor) 

Nostalji albümünde bulunan  bir çok resim, Akhisarlı meraklı kişiler tarafından evlerinde ve iş yerlerinde tablo halinde bulunuyor. Kaymakamlık, belediyemiz başta olmak üzere, bir çok resmi kuruluşta tablo olarak duvarlarda asılı olarak yıllardır bulunuyor. Sayın Dr. Baki Satış’ın görev yaptığı özel doğuş hastanesi  yönetim kurulu başkanı Dr. Mehmet Ulusoy’un  muayenesinde de bulunuyor. Özel Doğuş Hastanesinin ve bazı işyerleri tarafından  yaptırılan  takvimlerde de bu resimler var. Bazı seyyar satıcılar tarafından tanesi 5 liradan satıldığı da ay bir gerçek.

Ben bu resimleri sayın doktordan almadım. Bir CD Halinde Akhisar’da görev yaptığı yıllarda Garnizon Komutanı, şimdi emekli Tuğ General Sayın Cüneyt Kavuncu, bana ve bazı dostlarına hediye etti. O CD'de  bu resimlerin  doktor Baki Satış’tan alınmıştır diye hiç bir bilgi yok. Akhisarlılar dan kime sorduysam hiç kimse  bu resimler Baki Satış’ındır demedi. Resimlerin çok büyük bir bölümü 60-70-80-90-100  yıl ve daha önceki tarihlere ait. Acaba sadece birer adet basılmış ve sayın Satış’a mı verilmiş.

Arkadaşlar, 70 yaşını aşmış, 45 yıldır gazetecilik hayatımda, kalıcı bir  kitap bırakmak için çıktığım yolda böyle bu durumla karşılaşmak karşısında son derece üzüldüm. Özellikle dostum olan ve ilk imzalayıp verdiğim kişiler arasında bulunan Dr. Baki Satış’ın bir yıl gecikmeli olarak mahkemeye  verilmemize hiç bir anlam veremiyorum. Ayrıca bir doktor olarak, maddi ve manevi tazminat davasının açılması ile kazanım ile sayın Baki Satışın eline acaba ne geçecektir. Sayın Satış’ı vicdanı ile baş başa bırakmayı daha uygun görüyorum. Basın toplantı davetime katıldığınız için teşekkür ediyorum" dedi.