Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımı ile Akhisar Modern Diş Hastanesinin açılışı yapıldı. Aynı zamanda  bakanlığa bağlı  17 tesisin de açılışı, 11 tesisinde temel atma  töreni  Diş Hastanesinin bahçesinde yapılan törende  yapıldı.Bakan  Eroğlu kendisine köylülerin hediye ettiği ceviz ve üzümleri davetlilere hediye ettirdi. Telefonla sağlık bakanı ile görüşüp, “Senin hastaneni ben açıyorum. “ dedi.

Akhisar’la birlikte Gördes, Demirci, Kırkağaç, Soma ve Gölmarmara  ilçelerindeki 400 bine yaklaşan  vatandaşlara da hizmet veren Akhisar  Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 22 bin 500 metre karelik bir alan üzerinde, oturma alanı  920 Metre kare, bodrum+ 3 katlı binanın kapalı alanı 3950 metre kare. 14 poliklinik bulunan merkezde 17 diş hekimi, 4 diş teknisyeni, 5 hemşire, 2 röntgen teknisyeni, 10 memur, 20 hizmetlisi bulunan hastaneni baş hekimliğini  Hüseyin Tavlı yapıyor. Merkez sağlık ekipmanları ile birlikte 7 milyon liraya mal oldu.

Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bahçesinde yapılan törene Bakan Veysel Eroğlu’nun yanında, Vali  Erdoğan Bektaş, Kaymakam Kaan Peker, AKP Milletvekilleri Selçuk  Özdağ, Uğur Aydemir, bakanlık üst düzey ve bölge yöneticileri, il ve ilçe daire amirleri, Sivil toplum örgütleri temsilcileri, büyük çoğunluğu  aileleri ile birlikte orman işçileri katıldılar. Milletvekilleri Uğur Aydemir ve Selçuk Özdağ’ın konuşmalarından sonra  2 saate yakın kürsüde kalan bakan Veysel Eroğlu, Manisa ve Akhisar’ı çok sevdiğini, yıllardır yapılmayan yatırımları hayata geçirdiklerini belirterek, “Şimdi de  Diş Hastanemiz  ile birlikte 29 tesis için 131 milyon liralık bir yapılan yatırımların  açılışı ve yapacağımız tesislerin temel atmaları için tekrar sizlerle beraberim. Bakanlığımıza bağlı 17 adet  36 milyon lira ayrıca Sağlık Bakanlığına bağlı olan  7 milyon liraya mal olan diş hastanemiz ile birlikte  43  milyon liralık  tesisi hizmete sokuyoruz. 88 milyon lira maliyetli  11 tesisinde temelini atıyoruz. Devlet Su İşleri yatırımı olan Alaşehir Kemaliye, Gördes Doğanpınar, Kırkağaç Bakır, Aydıncık ve Çaltıcak, Kula Çelengöz baraj ve sulama göletleri, Kula’da Dere ıslah çalışması, Turgutlu  ırlamaz deresi taşkın koruma tesisleri bitti. Orman Genel müdürlüğü bünyesinde 10 adet yangın havuzu, 6 yangın müdahale ekip binası ve 3 yangın kulesi, Muradiye Tohum çıkarma ünitesi, gelir getirici tür ağaçlandırma, Fidan üretim çalışmaları, Toprak muhafaza ve erozyon kontrol çalışmaları da bitti. Bu tesislerin açılışlarını yapıyoruz. Bu gün  88 milyon liraya mal olacak Akhisar Gürdük, Selendi Ayanlar, Gördes Çiçekli, Demirci Alaağaç, Köprübaşı Döğüşören, Demirci Ayvaalanı, Güvenli ve Hüdük, Kula Konurca, Alaşehir Güpınar baraj ve sulama göletleri ile 4 adet otomatik Meteoroloji Gözlem  İstasyonunun da temelleriniatıyoruz.” Akhisar Gürdük Barajı ile kurulan  görüntülü irtibat ile temeli atıldı. Bakan ve protokolde bulunanlar platformdan inerek  Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin açılış kurdelesini kestiler.