2005 yılından bugüne hizmet veren Akhisar Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi yenilendi. Açılışından bu yana yapılandan daha büyük yatırım, Yenileme Projesi kapsamında yapıldı. Yapılan bir tadilat olmayıp sokak hayvanlarının büyük kısmının barındığı bölümlerde yaşam koşullarını iyileştirme yönünde köklü değişiklikler sağlandı.

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinin yenileyerek barınağın daha da genişlediğine vurgu yapan Akhisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Latif Çakmak şunları kaydetti; “Zemine beton kaplama yapılarak temizlenebilir özellik kazandırılırken atıkları ve yağmur suyunu uzaklaştıracak kanalları da beraberinde yapıldı. Bu sayede çok daha temiz ortam sağlanırken atıkların ortamda bulunmasından kaynaklanan kötü koku yok denecek düzeye inmiş oldu.

Çatı kaplamasında ise sandviç panel tercih edilerek yazın sıcaktan kışın soğuktan en az düzeyde etkilenmeleri sağlandı. Kalabalık grup halinde olmadıkları için her köpeğin adil şekilde besine ulaşması, beslenebilmesi sağlandı.

Trafik kazası ve diğer nedenlerle yaralanmış, sakatlanmış, hasta, şiddetli derecede uyuz olması nedeniyle Geçici Bakımevine gelen sokak hayvanlarının tedavi süreci ve bakımı için daha uygun koşullar sağlandı. Hemen her barınakta kullanılagelen zamanla renk değişimi, kir tutma, temizlenme, parçalanma gibi dezavantajları olan plastik, alüminyum gibi su kaplarının yerine paslanmaz, kolay temizlenen su kapları kullanılmaya başlandı.

İşletmeler ve kamu kurumlarından gelen ekmek, yemek ve diğer uygun besinleri değerlendirebilmek için Mutfak inşa edildi. Mutfağın işletilmesiyle, söz konusu gıdaların atılarak israfı engellenecek ve bunun yanı sıra besleme gideri de azalacaktır.

Şehrimiz için Belediyemiz tarafından yürütülen diğer pek çok proje ve hizmetler gibi gerçekleştirilen bu proje de birçok birimin eşgüdüm içinde çalışmalarıyla gerçekleştirilmiş olup mevcut yapının büyük kısmı yeniden inşa edilerek köklü değişiklikler sağlanmıştır.

Yeni Projenin hazırlık ve uygulama sürecinde zorunlu ve geçici olarak askıya alınan Kısırlaştırma Çalışmasına da başlanmıştır. Mevcut sayının hızlı ve en kısa süreçte azaltılması amacıyla hizmet alımı yoluna gidilmiştir. Hasta, bakıma muhtaç sokak hayvanlarını barındırarak, salıverildiğinde tehlike oluşturmayacak diğerlerinin kısırlaştırılıp aşılandıktan sonra doğal ortamına bırakılması ilgili yasa gereğidir.

Bundan sonraki süreçte bilgi kirliliği, yanlış anlama ve algılamaları en aza indirmek ve tarafımıza yapılan haksız ve orantısız eleştirileri engellemek için yapılan aktiviteler, uygulamalar hakkında daha sık bilgilendirme yapılacaktır” dedi.