Kent Konseyi önümüzdeki süreçte yapacakları projeleri genişletilmiş katılımlı toplantısını birlikte fikir alışverişi yaparak düzenlediklerini ifade eden konsey başkanı Muhammet Mustafa Özdemir; “Gönülden Gönüle, Üreten Eller, Ürün Deseni ve ‘Depremzeden depremzedeye gıda yardımı’ başlıklı projeler tartışıldı. 

GÖNÜLDEN GÖNÜLE PROJESİ

Akhisar ve çevre yerleşim beldelerinden vatandaşın ev eşyalarından kullanılmayan ihtiyaç fazlası veya yeni malzemelerin vatandaştan bağış yoluyla alınarak gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması amaçlanmaktadır. Projenin ortakları Akhisar Kaymakamlığı, Akhisar Belediyesi ve Akhisar Mahalle Muhtarları

ÜRETEN ELLER PROJESİ

Akhisar’ın kırsal yerleşim alanlarındaki öncelikle kadınlarımızın ekonomiye katılmalarını, aile ekonomilerine destek olabilmelerini sağlamak; organik tarımın desteklenmesine katkıda bulunmak amaçlanmaktadır. Özellikle başlangıç olarak tüm mahallerde mantar yetiştiriciliği ve üretim desteği, ayrıca diğer tarımsal ürünlerinde belgeli üretim desteği sağlanacaktır. Ayrıca Üreten Eller Projesinde üretilen ürünlerin alım garantisi sağlanması da amaçlanmıştır.

Proje ortakları;  Akhisar Kaymakamlığı, Akhisar Belediyesi, Akhisar Halk Eğitim merkezi Müdürlüğü, Akhisar Tarım Kredi Kooperatifi, Mahalle Muhtarları, Pazarcılar odası, Akhisar ÇMK

ÜRÜN DESENİ PROJESİ

Akhisar’ın kırsal mahallelerinin İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliği ile toprak analizlerinin yapılarak hangi ürün ve ağaçlandırmanın daha verimli yetişeceğinin tespitinin yapılması Kent Konseyi aracılığı ile fidanların bölgeye ulaştırılması amaçlanmaktadır.

DEPREMZEDEN DEPREMZEDEYE GIDA YARDIMI PROJESİ

Elazığ ve Malatya’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Akhisar Kent Konseyi, tüm mahalle muhtarları ve delegeler ile gıda yardımı seferberliğinin başlatılması, bu toplanan yardımların Ticaret Borsası’nda ambalajlanarak, Türk Kızılay araçları tarafından bölgeye gönderilmesi amaçlanmaktadır. Yardımların başta zeytin, zeytinyağı ve kuru gıda maddelerinden oluşması planlanmıştır. Yardım toplama merkezleri olarak Yeni Belediye önündeki Kızılay Yardım Toplama Çadırı, Kapaklı Mahallesi, Zeytinliova Mahallesi, Gökçeahmet Mahallesi muhtarlıklarına yapılabilecektir.