Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü personeli ile bir araya gelerek başarılı çalışmalarından dolayı başarı plaketi takdim etti.

Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre;
2015 yılı hem Akhisar üreticileri hem de üreticilerin yanında olan ilçe tarım personeli için zor bir yıl olmuş, meydana gelen Doğal Afetlerde kurum çalışanları özverili ve gayretli bir şekilde arazide hasar tespit çalışmaları yapmış ve üreticilerinin doğal afetlerden gördükleri yaraların devlet eliyle sarılması konusunda gayret göstermişlerdir. Aynı zamanda ilçemizde çıkan Kuş Gribi hastalığı çalışmalarında kurumda görevli Hayvan Sağlığı personeli mesai kavramına bakılmaksızın 24 saat vardiyalı çalışma sistemiyle ilçedeki Dezenfeksiyon işlemlerini tamamlamış ve hastalığı söndürerek işletmelerin kısa bir süre içerisinde faal duruma gelmesini sağlamıştır. Bu çalışmalarda görevli personellerin bu özverili çalışmaları Akhisar Kaymakamımız Sayın Kaan PEKER tarafından müşahede edilerek Başarı Belgesiyle çalışanlar ve İlçe Müdürü taltif edilmişlerdir. 

Çiftçilerimize toplam 11.391.860 TL Tarımsal Destekleme Ödemesi yapılmıştır.

İlçemizdeki üreticilere toplam 19.025.000 TL Hayvancılık Destekleme Ödemesi yapılmıştır.

İlçemiz genelinde 2015 yılında doğal afetlerden zarar gören 615 çiftçi, İlçe Hasar Tespit Komisyonumuza borç erteleme talebinde bulunmuş olup, belirtilen şartlara haiz olan toplam 545 çiftçimizin kredi kuruşlarına olan borçları ertelenmiştir.

İlçemizde 2015 yılında meydana gelen doğal afetlerden zarar gören çiftçilerimize dağıtılmak üzere Afet Acil Yardım Ödeneği gönderilmiş olup, yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde 1.410 çiftçimize toplam 1.985.383 Lira ödenmiştir.

2015 yılında toplam 32.402.243 TL Çiftçimize ödeme yapılmıştır.