Akhisarpress.com - 2011 yılında Akhisar’a Foça Kaymakamlığından gelen ve iki yıllık görev süresi boyunca Akhisar’daki herkesin gönlüne taht kurmayı başaran, Akhisarlıların Tabiri ile “ Çok Baba Adam” olan Akhisar Kaymakamı Kamil Köten yaklaşık bir ay önce belli olan Muğla Vali Yardımcılığına atanması nedeni ile Akhisar’a veda etti.

Akhisar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Akhisar Gölet Düğün Salonunda düzenlenen ve oldukça kalabalık olan veda yemeğine, yemeğine, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Gölmarmara Kaymakamı Cafer Sarılı, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Kontrol Albay Bülent Keleş, Belediye başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcı vekili Mehmet Fatih Kırbaş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Ziraat Odası başkanı Ahmet Akbuğa, Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Siyasi Partilerin İlçe başkanları, Esnaf Oda Başkanları, Dernek başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Daire müdürleri, okul müdürleri, Muhtarlar, Kaymakamlık personeli, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Kamil Köten’in Akhisar’da geçirdiği süre içerisindeki fotoğraflardan oluşan bir sinevizyon gösterisinin ardından Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı mikrofona çıkarak Kaymakam Köten’e veda konuşmasını yaptı. Oldukça duygulu anların yaşandığı veda yemeğinde Konuşmakta zorluk çektiğini belirten Başkan Hızlı, “ Öncelikler Sayın Kaymakamımız için hazırladığımız veda yemeğine katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Kendisi için ne söylersek söyleyelim, kelimeler yetersiz kalacaktır. Biz onun yanında kendimizi çok rahat hissediyorduk. Bu yüzdendir ki kendisinin yanında en derin konuları bile çok rahat bir şekilde konuşabiliyorduk. Bütün insani değerler Kendisinde mevcuttur bu yüzdendir ki Kaymakamımız siyasi parti ayrımı yapmadan, en önemlisi de insan ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede yaklaşmıştır. Akhisar’a da çok önemli hizmetlerde bulunmuştur, bunu kimse inkar edemez. Kendisine yeni görevlerinde başarılar dileriz. Allah yolunu açık etsin.” Dedi.

Başkan Hızlının ardından Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’de konuşma yaparak Kaymakam Köten’e teşekkür etti. Milletvekili Aydemir Konuşmasında ,” Bu gün burada hepimiz çok değerli Kaymakamımıza veda etmiş için toplanmış bulunmaktayız. Kendisi sayın başkanımızında belirttiği gibi çok değerli bir insandı. Tam bir devlet adamıydı. Görevini hiçbir zaman suiistimal etmeden, hatta tam aksine kendisine iletilen bütün sorunlara bu belediyenin işidir ben karışmam, veya bu şu kurumunu işidir, Bizim değil demeden bütün sorunlar ile yakinen ilgilenerek çözüme kavuşturdu. Kendisi ile Organize sanayi bölgesi başta olmak üzere bir çok iş için girişimlerde bulunduk ve kendisinden hiçbir zaman olumsuz bir cevap almadık. Kendisine çok teşekkür ediyor ve ailesi ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir hayata diliyor, görevinde de balarılı olmasını temenni ediyorum. Allaha Emanet Olun” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Son olarak Akhisar Kaymakamı Kamil Köten kürsüye çıkarak Akhisar’a son konuşmasını yaptı. Akhisar’ın çok bereketli ve uğurlu bir ilçe olduğunu belirten Kaymakam Köten, “ Akhisar’a adımımı atar atmaz burasının çok güzel bir yer olduğunu anlamıştım. Çünkü insanlar güler yüzlüydü. Buraya gelmeden önce araştırmıştım, Akhisar tam bir medeniyet beşiği.. İslamiyetten önce hak dini olarak kabul edilen Hristyanlığın 7 kutsal kilisesinden birisi Akhisar’daydı bunun gibi daha bir çok şey var. Mesela Zeytin iki kutsal meyveden biri, ve Akhisar o kutsal meyvenin başkenti. Böyle bir yer nasıl kötü olabilrdiki.. Bütün bunların yanı sıra aile olarak yaşadığımız sıkıntılarımızda Akhisar bize hep arka çıktı. Beklide bu olaylardan sağlam çıkmamızın tek nedeni Akhisar’ın bize sahip çıkmasıdır. Bu yüzden iyikide bu yaşadıklarımız sıkıntıları Akhisar’da yaşadık. Başka bir yerde olsaydık, altından kalkamazdık. İnsanın belini bükemeyen darbe, onu daha da sağlamlaştırır. Ben burada kendimi bir Akhisarlı gibi hissetim. Ve şimdi de bu his ile gurur duyuyorum. Siyasetçisi ile Basın mensubu ile herkesin adam gibi adam olduğunu anladım.

Gerçektende burada sizlerle geçirdiğim iki yılı ömrüm boyunca unutamam. Sakın bu konuşmalarımı Muğla’ya tayinim çıktı için bir şikayet olarak algılamayın. Muğla’da çok güzel bir yer. Sadece Akhisar’ı çok sevdiğim için böyle konuşuyorum. Çünkü Akhisar çok uğurlu bir yer.. Bunun en bariz örneği ise şu an aramızda olan Akhisarspor’umuzun teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu’dur. Benim nazarımda kendisi Türkiye’nin en başarılı teknik direktörüdür. Elinde imkanın varken bir şeyler başarmak kolaydır. Ancak elinde yok denilecek kadar imkanlar başarmak yürek ister. Sayın Hocamızda Akhisar’ın uğurluluğundan faydalanarak kariyerinin zirvesine çıkmıştır. Umarım Akhisar’ın bu uğuru bize de bulaşmıştır. Ben konuşmamı daha fazla uzatmak istemiyorum. Bugüne kadar istemeden de olsa kırdığım birisi varsa hakkını helal etsin. Bir kusurum olduysa da ben kendi adıma özür diliyorum. Hakkınız helal edin.” diyerek veda konuşmasını sonlandırdı.

Salondakiler tarafından ayakta alkışlanan Kaymakam Köten’e konuşmasından sonra çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından plaket ve hediye takdim edildi. Programın sonunda ise salondakiler ile teker teker vedalaşan Köten Bu sabah Muğla’ya hareket etti.