Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi’nden başlayan yürüyüş Milli Egemenlik Meydanı’nda son buldu. Son günlerde yaşanan şehit haberlerinden dolayı düzenlenecek olan 8 Bin kadının zeybek oyunu etkinliği ise iptal edilirken Akhisarlı kadınlar yürüyüş sırasında şehitlerin anısına siyah şemsiyelerle yürüyüş yaptı.

Ayrıca yürüyüşe CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve bir çok vatandaş eşlik etti.

Kadınların manifestosunu ve günün anlamı belirten konuşmayı yapan Akhisar Kadın Platformu adına Hayriye Hacet, “Kadınların mücadelesi bildiğimiz gibi tarihi 100 yılı geçti. Tarih boyunca biliyoruz ki biz kadınlar direnme ve dayanışma yöntemlerinizi her zaman bulduk. Mücadelemizi sayesinde bugün açık açık kadın düşmanlığı yapmak her geçen gün daha da zorlaşıyor. Kendini kadınlar beden ve emek sömürüsü üzerine kuran patriyarka/ ataerki kadın düşmanlığını açık açık yapamıyor, gizli bir biçimde bizim üstümüzde söz hakkı yollarını arıyor.

Biz kadınlar evde, sokakta işyerlerinde her geçen gün artan şiddete, eşitsizliğe ve ayrımclığa maruz kaldığı, çocuk istismarlarının giderek arttığı çıkartılmak istenen çocuk istismalarına evlilik yoluyla af düzenlenmesiyle nafakadan 6284 sayılı yasanın sağladığı şiddeti dinleyeci mekanizmalar kadınların mücadele ile kazandığı haklarının ellerinden alınmaya çalışıldığı ekonomik krizin sarsıcı etkilerinin kendini iyiden iyice hissetirdiği koşullarda karşılıyoruz. 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününü.

Bizleri yoksulluk geçimsizlik bunalım ve şiddetle örülü bir hapishaneye çevirdikleri eve hapsetmek isteyenlere şiddeti önlemek yerine boşanmayı zorlaştırarak nafaka hakkımızı gaspetmek, kadın katillerine çocuk istismarcılar af çıkarmak istiyorlar.

Haydi Kız kardeşim sende bize katıl esnek, kuralsız, sigortasız, sendikasız, çalıştırılmaya yönelik şiddete, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine. Çocuk istismarlarına karşı daha çok yan yana gelelim ve hayatlarımız için birlikte mücadelemizi edelim.

Haydi kız kardeşim! Bu 8 Mart’ta krizin, yoksulluğun ve şiddetin karşısında haklarımız ve hayatlarımız için birlikte mücadele edelim.

Feminist mücadele, bizlere yalnızca kadın düşmanlığına karşı mücadele etmenin değil dayanışmamızla sınırlar aşmanın dünyayı değiştirmenin araçlarını da verdi. Haberiniz olsun biz kadınlar bu düzeni değiştirmek için sokaklara çıktık. Evde, işte sokakta Hayır diyen birbirini sesini duyan, birbirinin sesi olan kadınlara bakın. Bu bir Feminist isyandır.

Hayatlarımız için bu bir feminist isyandır, Bedenlerimiz için bu bir feminist isyandır, Emeğimiz için bu bir feminist isyandır, Arzularımız için bu bir feminist isyandır, Haklarımız için bu bir feminist isyandır, Özgürlüğümüz için bu bir feminist isyandır, Barış için bu bir feminist isyandır, Cinselliğimiz için bu bir feminist isyandır, Sınırsız kadın dayanışması için bu bir feminist isyandır, Yaşasın Feminist mücadelemiz.

Biz kadınlar yüksek sesle haykırıyoruz ki bizleri tüm haklara sahip birer birey olarak kabul etmeyen erkek adaletsizliği yetti artık. Yaşımız ve şartlarımız ne olursa olsun maruz kaldığımız görünmez ve gündelik erkek şiddeti yetti artık. Bütün bu saldırganlık aşağılama ötekileştirme ayrımcılık yetti artık.

Çocuk yaşta evlendirme cinayet ve şiddet durumunda erkeklerin sırtının sıvazlanması yetti artık. Özel şirketler kamu sektöründe kurumlar ve siyaset alanında uygulanan cinsiyet ayrımcılığı yetti artık. Kadınlarımız sosyal güvencesiz ve kayıt dışı çalıştırılması yetti artık.

İşyerlerinde fabrikalarda tarlalarda kadınlarımıza uygulanan ücret ayrımcılığı yetti artık. İmzalanan İstanbul sözleşmesinin şartlarını yerine getirmediniz yetti artık.

Bilimsel eğitimi laikliği, çağdaşlığı, adaleti, hukuku, Atatürk değerlerini her gün adım adım yok ettiniz yetti artık. Biz kadınlar haklarımızı savunmak için her şeyi yapcağız sokaklarda meydanlarda olacağız kadınlar güçleniyor cesaret kazanıyor kadınların mücadelesi durmuyor daha çok kadın özgürce ve eşit yapacak. Biz buna hazırız sonsuza kadar asla yalnız yürümeyeceksiniz” dedi.