Akhisar işkur işverenleri ziyaret ederek işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri yerinde tespit edecek.

Çalışma ve İş Kurumu Akhisar Hizmet Merkezi tarafından “2015 Yılı İşgücü Piyasası Talep Araştırması” 16 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Araştırma kapsamında Akhisar, Gölmarmara ve Gördes ilçelerinde yer alan 304 işyeri ziyaret edilecektir.

Manisa ilinin tamamında gerçekleştirilecek bu talep araştırması ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2016 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecektir. 

Bu çalışma ile birlikte işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve açık iş oranı hesaplanacak; Akhisar, Gölmarmara ve Gördes’teki sektörlerin işgücü ihtiyacı tespit edilecektir. 

ARAŞTIRMA BİLİMSEL VE ANLAMLI SONUÇLARA SAHİP OLACAKTIR. 
Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada tamsayım/örneklem yöntemi ile çalışılacaktır. Çalışma başından sonuna kadar Genel Müdürlükte konusuna hakim, güçlü bir ekiple koordine edilecektir. İşyeri ziyaretleri “her işsize, her işverene bir Danışman” sloganıyla istihdam edilen, İş ve Meslek Danışmanları aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

MANİSA İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZİ RAPORU HAZIRLANACAKTIR. 
Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirilecektir. Çalışmanın sonuç raporunda Manisa işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacaktır. Aktif İstihdam Politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanmaktadır. 
Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmektedir.
Tüm işverenlerimizden konu hakkında işbirliği bekliyor ve gerekli hassasiyeti göstermelerini diliyoruz.